YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 11:50

TARİHİ BEKİR EFENDİ KONAĞI DA KORUMA ALTINA ALINDI

A
A
A
TARİHİ BEKİR EFENDİ KONAĞI DA KORUMA ALTINA ALINDI

Kırşehir Belediye Meclisi, Belediye Meclis Başkanı Yaşar Bahçeci Başkanlığı’nda gündemindeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere bir araya gelerek yeni yılın ilk toplantısını yaptı.
Toplantıda, Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapılırken, AK Parti’den Yusuf Ergül, Mustafa Duran ve Halil Arslan, CHP’den Ramazan Arslan ve MHP’den Şeref Başgül Denetim Komisyonu Üyesi olarak seçildi.
Gündemin 4. maddesinde yer alan Meclisin tatil yapıp yapmayacağına dair yapılan oylamada tatil yapılmaması oy birliği ile kabul edildi.
Yeni Başkan Yardımcısı olarak atanan Kurtuluş Yılmaz’ın Belediye Başkan Yardımcılığına atanması da meclisin bilgisine sunuldu. Toplantıda, Aşıkpaşa Mahallesinde mülkiyeti Belediyeye ait 4456 ada 3 numaralı parselin Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisi görüşülerek kabul edildi.
Tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere miras bırakılması amacıyla Kayabaşı Mahallesi’ndeki Bekir Efendi Konağı’nın Kırşehir Belediyesince satın alınması görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, Alınan bu karar ile şehrin önemli tarihi yapılarından birisi olan Bekir Efendi Konağı da koruma altına alınmış oldu.
Ayrıca sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi, norm kadro tahsisi, Belediye Başkanına sosyal denge sözleşmesi yapma yetkisi verilmesi konuları görüşülüp karara bağlanırken, Kırşehir Belediyesi tarafından kurulan İşletme ve İştirakler Müdürlüğü yönergesi görüşülerek kabul edildi.
Turizm Alt Birimi oluşturulmasının da kabul edildiği Ocak Ayı Meclis toplantısında Turizm Alt Biriminin Çalışma Yönergesi de görüşülerek karara bağlandı.
Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından gündem dışı olarak teklif edilen yurtdışı görevlendirilmesi noktasında Almanya’da faaliyet gösteren Avrupa Kırşehirliler Derneği’nin Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenen Kırşehirliler Kültür ve Bozlak Gecesi’ne Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve beraberindeki heyetin Kırşehir Belediyesi’ni temsilen katılmaları ve görevlendirilmeleri görüşülerek karara bağlandı.
Son olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gündem dışı olarak teklif edilip gündeme alınan Kayabaşı ve Kuşdilli Mahallesi sınırlarında 58 adet taşınmazın ipotek şerhinin kaldırılması ve TOKİ’ye devri için banka teminatı alma yetkisi görüşülerek gerekli olan yetki Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye verildi.
Son gündem maddesinin de görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2012 yılı Ocak Ayı ilk Belediye Meclisi Toplantısı, 2 Şubat 2012 Perşembe günü saat 14:00’da toplanmak üzere sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir