YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 12:30

EĞİTİM BİR-SEN`DEN KAYNAŞMA TOPLANTISI

A
A
A
EĞİTİM BİR-SEN`DEN KAYNAŞMA TOPLANTISI

Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu’nun her yıl düzenlediği kaynaşma toplantısı, bu sene Gercüş Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
Yoğun bir katılımın olduğu programa Gercüş Kaymakamı Halit Mengi’nin yanı sıra İl Yönetim Kurulu üyeleri, Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri, Gercüş Müftüsü, Sağlık Grup Başkanı, Askerlik Şube Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Şehmuz Önlü’nün konuşması ile başladı. Önlü, "İlçemizdeki en önemli etkinliklerden birine daha imza atmanın haklı gurunu yaşıyorum. Bugün sendika deyince akla gelen tek sendika olmanın gücünün ve sorumluluğunun farkındayız.
Eğitim Bir-Sen bu ilçede kurulduğu ilk günden bugüne kadar her zaman hukuksuzluğun, haksızlığın, yanlışın karşısında yer almıştır. Misyonumuz belli; biz bu yolda ilerlemeye, biz bu yolda alın teri dökmeye devam edeceğiz. Değerli dostlar bugün ilçemizdeki eğitim çalışanlarının neredeyse yarısının bizim üyemiz olması, haklı davamızda yanımızda duran arkadaşlarımızdan belli oluyor" dedi.
Gercüş’te eğitim camiasının her türlü sorununa, ihtiyacına cevap bulmak için çaba sarf ettiklerini ve bu çabaların karşılıksız kalmadığını ve kalmayacağını ifade eden Önlü, ayrıca banka promosyonlarına da değindi. Önlü, katılımcılara birer anket formu dağıtarak, bankalardan gelen teklifler karşısında görüş almak istediğini bildirdi.
Batman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şemsettin Dursun ise, "insan yetiştirme ve öğretmenlik" konularına değindi. Dursun, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "İnsan küçük evrendir. Öğretmen bu evreni işler. Bir güneş gibidir öğretmen, evrene ışık verir. Öğretmenin iki görevi vardır; insanı kötü alışkanlıklardan alıkoymak, diğeri öğrencisine erdemleri yükleme" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir