GENEL - 04 Ocak 2012 Çarşamba 15:46

KURTLAR VADİSİ`NİN `SURİYELİSİ`NDEN ANLAMLI MESAJ

A
A
A
KURTLAR VADİSİ`NİN `SURİYELİSİ`NDEN ANLAMLI MESAJ

Kurtlar Vadisi dizisinde ’Suriyeli’ rolünü canlandıran ve performansıyla dikkatleri üzerine çeken sinema ve tiyatro sanatçısı Mehmet Aras, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı ziyaretinde gençlere önemli mesajlar verdi.
Mehmet Aras, eşi Semiha Aras ile birlikte memleketi Samsun’u ziyaret etti. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı da makamında ziyaret edip "hayırlı olsun" dileklerinde bulunan Mehmet Aras, 13 bölümdür rol aldığı Kurtlar Vadisi dizisinde İsrail-Suriye arasındaki ilişkileri ve Türkiye üzerinde dönen oyunları gözler önüne serdiklerini söyledi. Aslında Kurtlar Vadisi dizisinin Türk insanının dış oyunlara karşı bilinçli olması için önemli mesajlar verdiğini belirten Aras, "Kurtlar Vadisi, Türk insanının
özüne dönük gerçekleri yansıtıyor. İsrail-Suriye ilişkilerinde mesajlar veriyor. Devletin içindeki örgütlenmeleri gözler önüne seriyor. Dış ülkelerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlarla ilgili halkımız bilinçleniyor. Yabancı ülkelerin bizim için dost olmadığını ortaya koyuyor. Ülkemizdeki karakol baskınlarındaki arkadaki güçler ortaya çıkartılıyor" dedi.
Toplumun eğitime susamış durumda olduğunu ve bazı özümüzden uzak dizilerle uyutulmaya çalışıldığını ifade eden Aras, "Dizilerde tarihimiz ve kimliğimiz ele alınmalı. Özellikle gençlerimiz dizideki karakter oyuncularından etkilenmemeli. Bilinçli olmalıyız. Gençlerin şiddet ve uyuşturucudan uzak kalması için bazı projelerim var. Bunları zaman zaman seminer ve tiyatro oyunlarıyla anlatmaya çalışıyorum. Gençliğimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
Ziyaretinden dolayı Mehmet Aras’a teşekkür eden Başsavcı Ali Yeldan ise, "Uyuşturucuyla mücadele bizim önceliğimiz. Planlı birçok çalışmamız var. Samsun gençliğini uyuşturucudan kurtarmak için hem kolluk birimlerimiz hem de Cumhuriyet Başsavcılığı yoğun bir gayret içinde. Bunlara sivil toplum desteği, sanatçılarımızın desteği, yine sağlık camiasının desteğiyle, bizim için tamamen önemli. O noktada gençlerimize bu zararların çok iyi anlatılması lazım. Sırf yaptırımlarla bu işin sonlandırılması veya
bitirilmesi mümkün değil. Toplumun her kesiminden basınımıza, medyamıza, sanat camiasına önemli görevler düşüyor. Uyuşturucu önümüzde çok ciddi bir sorun. Bunun üstesinden el birliğiyle geleceğiz" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir