GENEL - 08 Ocak 2012 Pazar 16:49

MELİH GÖKÇEK TWITTER`A GİRİŞİNİN 1. YILINI SANATÇILARLA KUTLADI

A
A
A
MELİH GÖKÇEK TWITTER`A GİRİŞİNİN 1. YILINI SANATÇILARLA KUTLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter’a girişinin 1. yılında sanatçı Şafak Sezer ve Ece Erken ile bir araya geldi. Kendisinin uzun yıllar Ankara’nın Sincan ilçesinde oturduğunu anlatan Şafak Sezer, "Ankara’da film platosu kurup buraları sanatkarlara tek şartla ücretsiz vereceğiz. Ankara’dan 5 dakika bahsedeceksiniz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ASKİ Sosyal Tesisleri’nde 150 Twitter arkadaşı ile bir araya gelen Gökçek, görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sanatçı Şafak Sezer ve Ece Erken’in de yer aldığı görüşmede Gökçek, Twitter’da pazartesi günü itibarıyla 1. yılını doldurduklarını anlatarak, 207 bin kişinin kendisini takip ettiğini söyledi. Gökçek, siyasette Twitter’ı kendisi kadar kullanan olmadığını belirterek, "Benim gibi kullanan yok. Herkes mesaj göndermek için kullanıyor. Ben her mesajı
cevaplıyorum da. Dün yeni bir şey çıkmış. Acayip bir tabir kullanılıyor. Oraya girdim otomatik benim buraya atmış. Acayip bir şey. P’li bir şey. Popit. Popüler twit demek. Siyasetçilerin arasında birinciyim. Twitter’ın yeni ek bağlantı yerleri var, oralara girmeyi ben dahil birçok kimse bilmiyor. Aslında şunu yaparsanız şöyle oluyor diye öğretmeniz lazım, iş siz gazetecilere düşüyor. Öğrenmek baya zaman alıyor. Ben Twitter’ı okul gibi kabul ediyorum" dedi.
"Twitter’ı ne zaman bırakacaksınız?" şeklindeki soruya Gökçek, "Siyasette kaldığım müddetçe devam.Cem Yılmaz’ın 1 milyon oldu. Siyasetçiler ile sanatçıları mukayese etmeyin. Onlar her gün sahnede. Halk ile iç içe. Biz onları yakalayamayız. Bizi kendi kategorimizde değerlendireceksiniz. Örneğin beni Kılıçdaroğlu ile kıyaslayacaksınız. Ben her zaman Kılıçdaroğlu’nun önünde olurum. Her şeyi konuşuyorum Twitter’da. Genelde ihtisas alanım olduğu için CHP’yi konuşuyorum" karşılığını verdi.
Şafak Sezer ise, bir gazetecinin "Sizin Twitter’ınız var mı?’ sorusuna, "Benim yok. Takipçiydim bıraktım sonra. Takılmıyorum. Başka fake adresler var kendime ait. Benim olmayan yani. Bir tane açacağız bakalım. Twetine bandım diye. Benden de bir panpiş çıkar mı bilmiyorum ama" yanıtını verdi.
"Geçer misiniz Melih Bey ile Ece Hanım’ı Twitter’da?" sorusu üzerine Sezer, "Soyunacağım, vücut yapıyorum. Saksıyı koymak için vücut lazım. Biraz kilo veriyim de ondan sonra. Şimdi bıngıl bıngıl ne yapsınlar?" dedi.
Bir gazetecinin "Ankara ile ilgili projeniz var mı?" şeklindeki sorusuna Sezer, "Olabilir tabii ki izin olduğu sürece. Başkanım herhalde izin verir böyle bir şeye. Bizim yeni bir hazırlığımız var. Ankara’da film platosu kurup, buraları sanatkarlara tek şartla ücretsiz vereceğiz. Ankara’dan 5 dakika bahsedeceksiniz. Fonda Ankara’yı kullanacaksınız. Yani filmin Ankara’da çekildiği, Ankara temalı olduğu belli olacak. 37 kısa metrajlı ya da sinema filmi var, bizden izin alan Ankara’da çekecek. Çinçin duruyor
mu? Yıkılmazsa orada bir şey yaparız" cevabını verdi.
"BEN SİNCAN’DA OTURUYORDUM, 55 DAKİKA OTOBÜS BEKLİYORDUM"
Şafak Sezer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ayrı bir sevgisi olduğunu anlatarak, "Başkanıma ayrı bir sevgim var. Ailem Büyükşehir’den emekli. Başkanıma her zaman telefonda teşekkür ediyorum. Ben Sincan’da oturuyordum. 55 dakika otobüs bekliyordum. 45 dakikaya da geliyordum. Şimdi o yol güzergahı 20 dakikaya inmiş. Her gelip gittiğimde söylüyorum, teşekkür ediyorum. Benim en büyük acımdır o. Burada tiyatro yaparken o otobüsleri kullanıyorduk. Hatta onun bile filmini yapmak isterim. O
yoldaki hayatın, otobüsün içinde geçenlerin. Bir dönem Zeki Alaysa, Metin Akpınar ve Levent Kırca’nın yaptığı gibi. Sincan-Ankara hattı ya off ömrüm gitti ömrüm. Körüklüler. 89-92’ye kadar Ankara’da idim" dedi.
Ece Erken ise Gökçek’i takip ettiğini anlatarak, "Melih Bey’in Twitter’da da takipçisiyim. Aslında heyecanlı şeyler de oluyor sayfasında, o yüzden takipte kalmakta fayda var. Bazen polemikler oluyor, onları orada takip ediyorum. Siyaset çok zor. Ben daha çok programlarımdan haberdar etmek için şeyler yazıyorum da. Ama Melih Bey’in yerinde olmak da istemezdim, bazen çok sert tartışmalar yaşanabiliyor. Bizde o kadar olmuyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir