YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 14:38

BOZKURT: "SERTİFİKASIZ USTALAR, İNŞAATLARDA ÇALIŞAMAYACAK"

A
A
A
BOZKURT: "SERTİFİKASIZ USTALAR, İNŞAATLARDA ÇALIŞAMAYACAK"

Adana İnşatçılar ve İnşaat Ustaları Esnaf Odası Başkanı Cuma Bozkurt, kayıt dışı çalışan inşaatçıları belge almaya çağırdı.
Bozkurt, yaptığı açıklamada, yeni çıkarılan yasa gereği, bundan böyle inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız hiçbir inşaatçının çalışamayacağını, aksi durumda suçlu duruma düşeceklerini belirterek, "Yasalara uyun, odamıza kayıtlarınızı yaptırın, belge ve sertifikanızı alarak çalışın" dedi.
Adana’da Odasına kayıtlı halen 550 üyesi bulunduğunu, buna karşılık kayıt dışı çalışan inşaatçı ve inşaat ustasının sayısının binlerce olduğunu ifade eden Bozkurt, "Yıllardır bu mesele kanayan yaramızdı. İnşaat yapan usta ve inşaatçıların belgesi yoktu. Ama devlet, yeni çıkardığı yasayla, fayansçı, duvarcı, kalıpçı vs tüm inşaatçılar ve inşaat ustalarını da kayıt altına alıyor. Buna göre, bugüne kadar hiç Odamıza kayıt yaptırmamış inşaatçıların, derhal Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası 6.katındaki Odamıza gelerek kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Kayıt yaptıran inşaatçı ve ustalara da birer belge ve sertifika vererek, o kişinin inşaatlarda yasal olarak çalışmasına imkan sunuyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir