DÜNYA - 27 Aralık 2011 Salı 16:43

TFF SAĞLIK EĞİTİM PROGRAMI BİLGİ YENİLEME KURSU SONA ERDİ

A
A
A
TFF SAĞLIK EĞİTİM PROGRAMI BİLGİ YENİLEME KURSU SONA ERDİ

TFF Sağlık Kurulu tarafından, kulüplerin sağlık ekiplerinde çalışanlara yönelik verilen eğitim kurslarından "Bilgi Yenileme Kursu" WOW Hotel İstanbul’da yapıldı.
Kursun son gününde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da bir konuşma yaparken, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun Sağlık Vizyonu" başlıklı oturuma TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve TFF Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr Ömer Taşer katıldı. Konuşmaların ardından Başkan Aydınlar ve Başkan Vekili Lutfi Arıboğan’a plaket verildi.
TFF Başkanveklili Tutfi Arıboğan, UEFA’nın bile çalışmalarında kendilerini örnek almasının, gittikleri yolun doğruluğunu kanıtladığını ifade ederek, "1 yıllık bir aradan sonra yine bir devre arası sağlık kursunda sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Açıkçası son 3 yılda, sağlık ve sağlık çalışanları başlığı altında yapılan çalışmalar, bu süre içerisinde yürüttüğüm TFF Başkanvekilliği sürecinin en başarılı işleri arasında yer almakta. Kulüplerde spor psikoloğu, beslenme uzmanı ve performans
uzmanı bulundurulmasını talimatlarla mecburi hale getirdik. Başlarda tepki de çekti ancak özellikle uluslar arası düzeyde aldığımız takdirler ve UEFA’nın bile çalışmalarında bizleri örnek alması, gittiğimiz yolun doğruluğunu kanıtlıyor. Sizlerin de bildiği gibi ben sağlık sektöründe uzmanlaşmış biri değilim. Ama 30 yılı aşkın milli sporculuk ve yöneticilik geçmişim de en çok zaman geçirdiğim, en yakından gözlem yapma fırsatı elde ettiğim kesim sağlık ekipleri oldu. Sağlık konusu, benim aktif sporculuk
dönemimde daima önem verildiği söylenen ama bir o kadar da ihmal edilen bir alandı. Ancak bugün, hem federasyonun hem de kulüplerin yatırımları ile bu konu da tesisleşme gibi, altyapı gibi kaynak aktarılan, önem verilen bir başlık haline geldi. Mehmet Ali Aydınlar gibi sağlık sektöründe lider olan birinin de Federasyon başkanı olması çok önemli. Sağlık artık ihmal edilen bir konu olmamalı" dedi.
AYDINLAR: "MAALESEF FUTBOLUMUZDA ETİK DEĞERLER AYAKLAR ALTINDA"
Kursta bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise, ağlıkta etiğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Benim başında bulunduğum kurumda buna çok dikkat edilir. Bu değerler ön planda tutulur. Ancak son zamanlarda yaşadığımız gelişmelerde maalesef Türk futbolunun etik değerleri ayaklar altına alındı. Sizler futbolun içerisindeki sağlık personelleri olarak bu etik değerleri olması gereken yere getirmede bizim en büyük destekçisi olmanız gerekiyor" diye konuştu.
Son 6 aydır Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Aydınlar, "Türk futbolu bugüne kadar dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zor süreçten geçiyor. Bu bizim ülke adına şanssızlığımız. Belki de ülke değil dünyanın en zorlu sürecini yaşıyoruz. Böylesine zorlu bir süreçten geçerken bu tür eğitimler bizi mutlu ediyor. Futbolun gelişmesi adına atılan her türlü adım bizi sevindiriyor. En azından bu dedikoduların, çirkin söylemlerin, tapelerin, iddiaların dışlında bir gündem yakalamak çok
zor hale geldi. Biz 1. devreyi başarıyla tamamladığımızı düşünüyorum. Devre arasını da play-off oynanması nedeniyle kısa tutmak zorunda kaldık. Dolayısıyla bu kısa sürece sağlık kurulunun böyle bir eğitimi de sığdırması gerçekten çok önemli. Sizlerin de bu dar sürede tatilinizden feragat ederek burada bulunmanız da taktire şayan" şeklinde konuştu.
FİFA’nın uygulayacağı 11+ kuralının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen başkan Aydınlar, "FİFA’nın 11+ kuralı bizim için çok önemli. Biz Türkiye olarak buna öncülük etmek istiyoruz. 2008 yılından buyana sağlık kurulu çok önemli işler yaptı. Bugüne kadar elimizde doküman yokken kitaplar yazıldı, seminerler yapıldı. 600’ün üzerinde çalışana sertifika verildi. Ben burada Sağlık Kurulu ve Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Ömer Taşel ve ekibindeki tün arkadaşlara bu çalışmalarından dolayı teşekkür
ediyorum. Bu programların artarak devam etmesini ve sağlıklı sporcular yetiştirme adına çok önemli buluyorum. Hepinize de tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Seminer çıkışında da basın mensuplarına bir açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar, TFF Sağlık Kurulu’nun çok ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, "Sağlık Kurulumuz ciddi eğitimler yapıyor. Bugün bunu yerinde izleyip görmek bizleri mutlu etti. Bu çalışmalar artarak devam edecek. Sporcunun sağlığı iyi futbol oynayabilmesi için çok önemli. Geldik ve yerinde gördük. Bundan da memnun olduk. Hepsine başarılar diliyorum. Ömer hoca ve ekibine de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum"
şeklinde görüş belirtti.
Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını da değerlendiren Aydınlar, ilk yarının gayet iyi geçtiğini söyledi.
FIFA’NIN YENİ BAŞLATTIĞI "11+" UYGULAMASI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Kursun ilk gününde 1. 2. ve 3. Basamak Eğitim Kurslarına ve sınavlarına katılamayanlar ile katıldığı sınavlardan başarısız olanlar için de telafi sınavı yapıldı. Sınavın ardından Dr. Çetin İşlegen ve Dr. Tahsin Beyzadeoğlu başkanlığında "Yaralanmaları önlemek için komple ısınma programı başlıklı oturum düzenlendi. Öğle yemeğinin ardından 2 ayrı oturumda Bülent Bayraktar başkanlığında, FIFA’nın yeni başlattığı "11+" uygulaması hakkında bilgi verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir