YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 15:23

BAĞARASI ÜLKÜ OCAKLARI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

A
A
A
BAĞARASI ÜLKÜ OCAKLARI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Ülkü Ocakları Bağarası Belde Başkanlığı görevini yürüten Raşit Güzel, görevini Erhan Özacar’a devretti.
Bağarası Ülkü Ocaklarında gerçekleşen görev değişikliğine Söke Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem Erdem, Koçarlı Ülkü Ocakları Başkanı Ali Deniz, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda ülkücü genç ve vatandaşlar katıldı.
Kuranı-Kerim okunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından konuşan Raşit Güzel; “Kutsal Ülkü davasına hizmet etme şerefini bana nasip eden Allah (c.c.) hamdolsun. Görevimi büyük davamıza hizmetinin yüksek olacağına inandığım kardeşim Erhan Özacar’ devredeceğim. Allah yar ve yardımcısı olsun. Her an yanında olacağım” dedi.
Görev değişimini sırasında bir konuşma yapan Söke Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem Erdem de; “Milliyetçi-Ülkücücamianın birlik ve dayanışmasını çekemeyenler; inançlarımıza çamur atmaya, mazimizi küçültmeye, aramızdaki sıcaklık ve bağlılığı eritmeye gayret etmektedirler. Tarihte birlik, sahada birlik, söylemde birlik ve ülküde birlik ile bu oyunu bozalım” diye konuştu.
Bağarası Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinin kutsallığının farkında olduğunu söyleyen Bağarası Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özacar ise; “Ülkücü, durağan, geride kalmış bir hayatın takipçisi değildir. İleriye doğru yol alan millet varlığının devamını ve başarısını hedeflemiş bir vizyonun yaşayan aktif bir temsilcisi olmalıdır. Elbette ki bu yol çileli ve meşakkatlidir. Mücadele, adı üstünde, başa çıkmayı, aşmayı, çatışmayı, uğraşmayı, didişmeyi, çekişmeyi göze alabilmiş yüreklerin harcıdır” şeklinde konuştu.
Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan’da törene gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti’ni anlamak, sevmek bir gönül ve aşk işidir. Hissetmek ve adanmışlık ister. Yorulmak, vazgeçmek, bıkmak ve yarı yolda bırakmak asla yoktur. Ayırmak, dışlamak, ötekileştirmek bize son derece uzak ve yabancı kavramlardır. Ülkücülüğümüz dar ve kısa menzilli değildir. Ülkümüzün merkezinde tamamen insan vardır ve hedef de mutluluğa ve esenliğe ulaşmış fertlere ulaşabilmektir. Kutlu ceddimizin yönetiminde adalet, hakkaniyet ve şefkat vardır. Merhamet, hoşgörü ve vicdanlı olmak vardır. Türk Milleti’nin değerlerinin ahlaksızca peşkeş çekilmesine, omuz vermediği muazzam millet eserini harabeye çevirme cüretine sessiz kalmayacağız. Görevini başarı yapan Raşit Güzel’e teşekkür ederim. Göreve atanan Erhan Özacar kardeşimize de başarılar dilerim”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.