YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 13:20

GÖL VE DENİZLERDE UYGULANACAK CEZALAR ARTIRILDI

A
A
A
GÖL VE DENİZLERDE UYGULANACAK CEZALAR ARTIRILDI

Yeni yılda göl ve denizlerde uygulanacak 1380 sayılı su ürünleri yasasını ihlal edenler için öngörülen ceza miktarları yeniden belirlendi.
Alınan bilgiye göre, Beyşehir Gölü’nün milli park kapsamı altında koruma statüsü olması nedeniyle bölgede balıkçılık yapanlar kurallara uymadıkları takdirde söz konusu cezaları bir misli fazlasıyla ödeyecek. Ayrıca, ilgili suçun iki yıl içerisinde tekrarlanması halinde para cezası işlemi de iki katı olarak uygulanacak. Beyşehir Gölü’nde avcılık ruhsatı olmadığı halde avlanmaya çıkan şahıslara uygulanacak ceza yeni yıldan itibaren 426 lira olarak uygulanacak. Aynı şekilde gemi ruhsatı olmadan avlanmak için göl ya da denizlere açılan kişilere uygulanacak ceza yılbaşından itibaren bin 722 lira olarak uygulanacak. Avcılara ve su ürünleri işletmelerine diğer bazı kural ihlallerinde uygulanacak para cezası miktarları yeni yıldan itibaren şu şekilde olacak:
“Geminin plakası olmaması 426; Zaman ve boy yasağını ihlaller ve yasak dönem su ürünleri satış ve nakil işlemleri, avlanmada ışık kullanmak, sorumlu yönetici çalıştırmamak, işletmelerin küçük boy balık işlemesi, su ürünü yetişmesine engel olmak 857, patlayıcı v.b.kullanarak avcılık bin 722, amatör avcılık yasaklarını ihlal ve vizesi bitmiş ruhsatla avcılık 253, ruhsatın gösterilmemesi 436, bilgi ve belge verilmemesi 341, yasak vasıta ile izinsiz istihsal 426, yetiştirme ortamına zararlı madde dökme bin 722 TL.”
Avcılar, Beyşehir Gölü ve Kızıldağ Milli Parklarında söz konusu suçları işlemeleri halinde 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 20’inci maddesi gereği ceza miktarlarını bir misli fazlasıyla ödeyecek. Avcılara ayrıca bazı suçlarda, 1 ve 3 ay süreyle ruhsata el koyma, tekrarında ruhsatını iptal etme, istihsal vasıtasına ve avlanan su ürünlerine el koyma gibi işlemler de uygulanabilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.