YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 18:33

BALIKESİR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

A
A
A
BALIKESİR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, göreve geldikleri ilk yıl önceki yönetimden devraldıkları borçlar yüz ünden sıkıntı yaşadıklarını, ancak bugün Balıkesir Belediyesini son derece güçlü, rahat ve çalışan bir belediye haline getirdiklerini söyledi.
Oetal Basri’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Ok, 2011 yılının genel bir değerlendirmesini yaptığı icraat toplantısında, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başkan yardımcılarının da huzur bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinin üzerinden iki buçuk yıldan fazla süre geçtiğini, belediyeyi vadesi geçmiş, ödememiş trilyonlarca lira borç, işçiler ait ödenememiş 9 ikramiye, fazla mesailer ve toplam 240 milyonun üzerinde bir borç ile aldıklarını söyledi. Halkın içinden, halkın desteğiyle seçilen yeni bir yönetim ve yeni bir ekip olarak işbaşına geldiklerini belirten Başkan Ok, "Başta kamu alacaklıları olmak üzere bütün alacaklılar, 5 yıldır aklına gelmeyen borçlarını tahsil etmek için daha ilk andan itibaren belediyemize hücum etti. Yıllardır belediyeye uğramayan, tahsilat yapmayan veya yapamayan TEDAŞ ve DSİ biz göreve gelince soluğu belediyede aldılar. Bu millete hizmet etmeyi en büyük ibadet ve şeref kabul eden, Türk milletçiliği ülküsüne inanan kadrolar, Allah’ın izni, Balıkesirlilerin hayır dualarıyla yaklaşık 50 milyonluk vadesi geçmiş borcun tamamını ödedi. Şu anda, Balıkesir Belediyesi’nin vadesi geçmiş ve hak edişlerini getiren müteahhitlerin alamadıkları bir kuruş borç yok. Artık kasamızda, milyonlarca lira paramız var. Biraz önce bir kısmını seyrettiğimiz, bir kısmından da bahsetmediğimiz hizmetleri yapabilecek güçteyiz, Allah’ın izniyle. Tabi bu, Balıkesir halkının hayır duaları ve destekleriyle oluyor" dedi.
Toplantının başında Balıkesir Belediyesi’nin icraatlarını anlatan video gösterimi izlendi. Daha sonra konuşan Başkan İsmail Ok, görev geldikleri ilk yıl haklarında çıkarılan asılsız yaygara ve dedikoduların kendilerini hiçbir zaman yıldırmadığını, aksine Balıkesir’e hizmet aşklarının artarak sürdüğünü söyledi. Ok, şunları söyledi;
"Bizim için istifa etti, 3-5 ay sonra kaçıp gidecekler dediler, yaygara kopardılar. İşte biraz önce bir kısmını seyrettiğimiz hizmetlerimiz. Seyretmediklerimiz, bahsetmediklerimiz, sizlerin değerli vakitlerinizi almamak için söylemediklerimiz de var. Yine Balıkesirlilerin çok iyi bildiği, görüntülerde izlemediğimiz kilometrelerce uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı döşedik yerin altına. Sunumda 35 km denmiş, bunu düzeltiyorum tam 50 kilometre drenaj hattı döşedik. Bugün taraflı-tarafsız herkes yaptıklarımızın önünde artık saygıyla eğiliyor. ’Bize hayvan pazarı lazım değil` denildi ve hayvan pazarı kapatıldı. Biz ne yaptık? İçinde bulunduğumuz sıkıntılara rağmen biraz önce izlediğiniz, Ege ve Marmara Bölgesinin en büyük kapalı hayvan pazarını yaptık ve hizmete açtık. Böyle bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayvan pazarı projesini hazırladığımızda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na teşvik için yazı yazdık, destek istedik. Balıkesir Belediyesi’nin bu yardım istediğine cevap bile gönderilmedi Bakanlıktan. Yani, hükümet desteği almadık. İller Bankası’ndan gelen, kullandığınız yardım veya krediler devlet yardımıdır. Allah devletimizden razı olsun. Yine 1. Sakarya ve Adnan Menderes mahallelerinde görüntülerde de izlediğimiz gibi kapalı semt pazarları yaptık. Adnan Menderes’teki yeni pazar yerini bu pazar günü açacağız. Bu sene 3 kapalı pazar yeri daha yapacağız. Bazı hizmetleri yapmak nasip, kısmet meselesidir. `Ben mezarlık yeri yapayım` deseniz, yapamazsınız. Ama bu şeref de bize nasip oluyor. Mezarlığımız doldu. Allah herkese sağlıklı uzun ömürler versin. Ölümün de hayırlısını versin. Sonunda mutlaka gideceğimiz yer orası. Bugün şehir merkezine de yakın ulaşımı kolay olan bölgede 250 bin metrekare alan köylülerin de anlayışıyla istimlak edilerek mezar yeri olarak hazırlanıyor. Balıkesir’in 50 yıl boyunca mezarlık sorunu olmayacak. Bazı hizmetlerde kar amacı güdülmez. Eski hayvan pazarının olduğu yere 10 bin metrekare kapalı fuar alanı yapacağız. Bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Üniversite öğrencilerimize her sabah sıcak çorba ve haftada 2 gün doyuncaya kadar kahvaltı vermeye devam ediyoruz."
Belediye Başkanı İsmail Ok, çok önem verdikleri semt spor sahaları, 9 bin metrekarelik çevre eğitim parkı (güneş enerjisinden elektrik üreterek kendi kendini aydınlatan park), Karesi Kalesi, Karesi AVM, Asri Mezarlık’taki Şehitler Parkı, kapalı pazar yerleri ile 25 bin AVRO’luk evsel katı atıkların geri dönüşümü projesini anlattığı toplantıda soruları cevapladı. Yaptıkları güzel çalışmaların birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, başka arayış içinde olanların hayal kırıklığı yaşadığını belirtti. Belediyede özellikle son 5 aydır müfettiş yoğunluğu yaşandığını kaydeden Başkan Ok, "Çalmadık, çaldırtmadık, kimseye de müsaade etmeyiz. Ama hatalarımız da olmuştur. Biz Balıkesir Belediyesi olarak kanunlar çerçevisinde halkımızdan aldığımız güç, yasaların verdiği kuvvet ile hizmetlerimizi yapıyoruz" dedi.
"DÜŞÜN YAKAMIZDAN.!"
Balıkesir’de özellikle iki yerel gazetede yayınlanan Karesi AVM’nin ihalesiyle ilgili iddiaları gündeme getiren Başkan Ok, Cumhuriyet Başsavcılığının iki defa soruşturma açıp sonunda her şeyin yasal olduğunu belirten raporlarına rağmen yapılan haberlerdeki kastın karalama amaçlı olduğunu ifade ederek bir defa daha tepki gösterdi. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bizim inancımız tam. Daha da güçlenerek gidiyoruz. Bilerek kimseye menfaat temin etmeyiz. Eğer bir şey varsa getirsinler, kursunlar idam sehpasını önümüze sandalyesini biz çekeriz. Ama eğer yok ise de düşün yakamızdan. Balıkesir halkına hizmet için çalışmaya devam ediyoruz. Karesi AVM’nin artık cacığını çıkardılar. Başsavcılığı sahte isimlerle ihbarlar, birçok adli ve idari soruşturmalar, sonuç boş. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 kişilik bilirkişi komisyonu oluşturmuş, araştırma ve soruşturmalarının sonucunda her şeyin yasal olduğu bildirildi. Hala bunlara rağmen yapılan haberler her şeyden önce 29 Mart 2009 tarihinde bize görev veren Balıkesir halkının iradesine saygısızlıktır" diye konuştu.
"HALKIMIZIN BİZE OLAN TEVECCÜHÜ GÜN GEÇ TİKÇE ARTIYOR"
Belediye Başkanı İsmail Ok, konuşmasının sonunda belediye olarak yaptırılan bir kamuoyu anketini açıkladı. Göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları hizmet ve çalışmalardan Balıkesirlilerin büyük oranda memnun olduğunu belirten Başkan Ok, "Halkımızın yüzde 87.5 oranında belediye hizmetlerinden memnun. Yüzde 70’in üzerinde vatandaş Belediye Başkanı İsmail Ok ve ekibine güveniyor. Yüzde 54,3 oranında vatandaş bugün seçim olsa oyumu Başkan Ok’a veririm diyor. Oy vermem diyen ise yüzde 26. Bu oran daha önce yüzde 40 idi. Yüzde 40’lık blog, bugün yüzde 26’ya düşmüştür. İnşallah hizmetlerimizle bu vatandaşlarımızı da kazanmaya çalışacağız" dedi.
DERİN İDDİA
Belediye Başkanı İsmail Ok, emniyetin geçen sene bir gazeteye yönelik gerçekleştirdiği operasyonun basın yolu ile Balıkesir Belediyesi’ne ihale edilmeye çalışıldığını, basından birinin kullanılarak bu operasyonun alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Başkan ok, "Balıkesir Belediyesi izah edilemeyen bir iş yapmaz. Hebasını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok" dedi.
Başkan İsmail Ok, belediye yönetimi olarak kendilerini hedef alan bir basın mensubunun derin ilişkiler içerisinde olduğunu iddia etti. Başkan Ok, asılsız olduğu yargı tarafından da tespit edilen soruşturmalarla ilgili bilgilerin kendilerinde ve soruşturma dosyasının içinde olduğu halde "derin" ilişkilerle elde edildiğini, bunun kendileri açısından son derece manidar olduğunu ifade etti. İsmail Ok, açıklamaların ardından gazetecilerle birlikte yemek yedi. Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP’deki kongre sürecinde kendisin bir başkan adayını desteklediği şeklinde çıkan gazete haberinin de asılsız, gerçek dışı ve komik olduğunu söyledi. Başkan Ok, açıklamalarında kimseyi hedef almadığını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.
İzmir Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAK’tan destek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptıkları nitelikli çalışmalarından dolayı ekibi tebrik etti. Budak, “Üniversitemiz bilim insanları, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma alanlarını yoğunlaştırarak, ulusal ve uluslararası iş birlikli ve disiplinlerarası önemli projeler hazırlamaya devam ediyorlar. Referans gösterilen araştırma üniversitemiz ekosistemi bünyesinde çocuklarda sık görülen enfeksiyonların erken teşhisi ve tedavisine yönelik nitelikli bilimsel çalışma yürüten ekibimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi. “PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır” Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz, “Bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle 1 yaş altı çocuklarda ciddi morbidite ve mortaliteye yol açabilir. Bu nedenle, enfeksiyonun erken teşhisi ve tedavisi hayati önem taşır. Geleneksel biyokimyasal belirteçler ve klinik bulgular, erken teşhiste sınırlılıklar gösterebilir. Bu çalışmanın amacı, tükürükteki Prokalsitonin (PCT) düzeylerinin, 1 yaş altı çocuklarda bakteriyel enfeksiyon şüphesi durumunda kullanımını ve serum PCT düzeyleri ile karşılaştırılmasını incelemektir. Prokalsitonin, bakteriyel enfeksiyonlara spesifik bir belirteç olup, vücutta enfeksiyon varlığında artış gösterir. Çalışma, serum ve tükürük örneklerindeki PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır. Araştırmadaki hipotezimizi, tükürük PCT düzeylerinin, bakteriyel enfeksiyonun erken teşhisinde kullanılabileceği ve serum PCT düzeyleri ile yüksek oranda korelasyon göstereceği üzerine kurduk. Bunun sağlanması durumunda özellikle invaziv olmayan bir yöntem olarak, tükürük PCT düzeyleri, bakteriyel enfeksiyonların erken teşhisinde ilk basamak test olarak potansiyel bir araç olabilecektir. Bu yaklaşım, özellikle küçük bebeklerde kan alma işleminin zorlukları göz önünde bulundurulduğunda, hastane kaynaklarının gereksiz kullanımını azaltacağı, ileri test (kan kültürü, BOS kültürü, Akciğer grafisi) taleplerini engelleyebileceği, uygunsuz antibiyotik kullanımını düşüreceği ve acil servislerden hızlı taburculuk üzerine önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz ” diye konuştu. Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yaptığı projede, Doç. Dr. Ali Yurtseven, Doç. Dr. Caner Turan, Dr. Sercan Çınarlı, Doç. Dr. Elif Azarsız, Doç. Dr. Timur Köse araştırmacı olarak yer alıyor.