POLİTİKA - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:49

ARINÇ, KKTC CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI BOZER`LE BİRARAYA GELDİ

A
A
A
ARINÇ, KKTC CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI BOZER`LE BİRARAYA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımızın güven, huzur ve esenlik içinde yaşaması gelişmiş, ekonomisi güçlü bir devlet olarak hayatiyetini devam ettirmesi bizim için çok önemli" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’i makamında kabul etti. Başbakanlık binasında gerçekleşen kabulde konuşan Arınç, anavatan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında kopmaz bağların bulunduğunu dile getirerek, "Son yıllarda birlik ve beraberliğimiz daha da bütünleşti, güçlendi, perçinlendi. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımızın güven, huzur ve esenlik içinde yaşaması gelişmiş, ekonomisi güçlü bir devlet olarak hayatiyetini devam ettirmesi bizim için
çok önemli" ifadelerini kullandı.
Kıbrıs’taki gelişmelerden memnun olduklarını söyleyen Arınç, "Birlikte güçleneceğiz, birlikte geleceğe adım atacağız" dedi. Meclis’in 50 üyesiyle Kuzey Kıbrıs’a yönelik ilişkilerin daha da gelişeceğine dikkat çeken Arınç, "Son siyasi gelişmeler ve parlamentodan çıkarılan yasalar dikkatimiz altında. Bunların Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisini daha da güçlendireceğini, kendi ayakları üzerinde daha güçlü, daha müreffeh bir toplum oluşturacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
"RUMLAR’LA BİR ÇATIŞMA NOKTASINDAYIZ"
KKTC Cumhuriyeti Meclis Başkanı Hasan Bozer ise, "Biz Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin tarih boyunca da, bugün de, gelecekte de anavatanımla olan gönül bağımız, kardeşlik bağımız en büyük gücümüdür" dedi. Kıbrıs’ın ’sanki sihirli bir değnekmiş gibi’ dünyanın en çok ilgisini çeken yer olduğunu dile getiren Bozer, şunları kaydetti:
"Biz Rumlar’la bir çatışma noktasındayız. Hakkımızdan fazlasını istemiyoruz ama karşı taraf Rumlar, Kıbrıs’ın tek hakimi olma, megalo idea gibi bir hevesteler. Rumları bütün dünya desteklemesine rağmen bizim anavatanla olan gönül bağımız her zaman devam edecektir."
"Rumlar bizi masa başına hapsedip, orada bizi yıldırmak, bıktırmak ve haklarımızı bir şekilde elimizden almak gibi büyük gayret içerisindeler" diyen Bozer, "Doğu Akdeniz’de bulunan petrol ve doğalgaz rezervleri bu olayın boyutunu çok daha yukarılara çekmiştir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir