GENEL - 10 Ocak 2012 Salı 14:00

SOKAKLARI SU BASAN MAHALLELİ EVİNDE MAHSUR KALDI

A
A
A
SOKAKLARI SU BASAN MAHALLELİ EVİNDE MAHSUR KALDI

Adana’da 3 gündür aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle bazı mahallelerde sokakları su basınca vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.
Türkiye genelini etkisi altına alan yağışlı hava Adana’da 3 gündür etkisini sürdürüyor. Aralıklarla devam eden yağmur hayatı da olumsuz etkiliyor. Yağmur nedeniyle merkez Seyhan ve Yüreğir ilçesinde bazı mahallelerin sokakları su ile doldu. Bu sokaklarda bulunan bazı iş yerlerini de su bastı. Mermer işiyle uğraşan İmam Ekinci (33) iş yerini her yağmurda su bastığını belirterek, "3 gündür iş yapamıyorum her yağmurda iş yerimi su basıyor çok zararım oluyor. Şimdi işçilere izin verdim ben ateş yakıp iş
yerinde bekliyorum" dedi.
Su basan sokaklar nedeniyle vatandaşlar da dışarı çıkamayıp evde mahsur kalırken, öğrenciler de okula gidemedi.
Bazı vatandaşlar evlerinin önüne briket koyup üzerine basarak dışarı çıkmayı denerken, bazı vatandaşlar çizme giyerek dışarı çıkabildi.
Her yağmurda sokaklarını su bastığını belirten vatandaşlar evde mahsur kaldıklarını söyleyerek, "Çocuklar okula gidemedi. Gönderebildiklerimiz de yanlarında yedek kıyafet götürüyor. Artık bu durumdan bıktık bize kimse yardımcı olmuyor. Ben 5 yıldır buradayım burası böyle. Çocuklar yağmurda ayakları ıslandığı için sürekli üşütüp hasta oluyorlar" diye konuştu.
Bu arada, yağışlar nedeniyle bazı okul bahçeleri de su ile doldu.
ASKİ görevlileri ise su basan sokaklarda baskınları önlemek için çalışma başlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir