YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 10:43

BAŞKAN AKAYDIN`DAN YENİ YIL MESAJI

A
A
A
BAŞKAN AKAYDIN`DAN YENİ YIL MESAJI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bu yıl Antalya’da, Türkiye’de ve dünyada büyük acılar yaşandığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın mesajında, “Antalya’da yaşanan sel felaketinde 6 kişinin yaşamını yitirmesi, Van’da yaşanan depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi ve gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlamıştır. Ortadoğu’nun göbeğinde süren savaşları da kaygıyla izlemekteyiz. Kentimizde, ülkemizde ve dünyamızda elbette sadece olumsuz olaylar yaşanmamaktadır, bizleri mutlu eden güzel gelişmeler de gerçekleşmektedir. Örneğin ’Çocuk ve Çiçek’ temalı Expo’yu, verdiğimiz ortak mücadeleler sonucunda, 2016 yılında Antalya’mızın ev sahipliğinde gerçekleştirecek olmamız tarihe önemli bir başarı olarak düşülmüştür” ifadelerine yer verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini de hatırlatan Başkan Akaydın mesajında şu sözlere yer verdi:
“Altyapıdan sosyal hizmetlere, çevreden kültür ve sanata kadar birçok alanda önemli yatırımlara imza attık. Altyapı çalışmaları kapsamında Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini 500 bin eşdeğer nüfustan 1 milyon 400 bine çıkararak, kentimizin doğasını geleceğe güvenle taşımaktayız. ’Antalya’yı Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz Projesi’ kapsamında Işıklar, Konyaaltı, Kazım Özalp, Mehmet Akif ve Atatürk caddelerini kentimize yakışır hale getirdik. Sırada Güllük ve diğer caddelerimiz var. Sıcak asfalt çalışmalarında her yıl yeni rekorlara imza atmakta, kentimizin dört bir yanında bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmalarımız da hızını kaybetmeden devam etmektedir. Sosyal belediyecilik alanında açılışlarını gerçekleştirdiğimiz Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki 96 kişi kapasiteli Çıraklık Gençlik Merkezi ile Habibler Mahallesi’ndeki Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, buralara olan ilgi ve övgüler nedeniyle bizleri gururlandırmaktadır. Sahil bölümü tamamlanan Sarısu Mesire Alanı ve son aşamasına gelen Düden Park, yurttaşlarımızın dinlenip huzur bulacağı yerler bakımından dikkat çekicidir. Açılışını yaptığımız bize ’Çevre Ödülü’ kazandıran Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, güneşten enerji üretmenin yanı sıra temiz enerji konusunda farkındalık oluşturmaktadır. Temelini attığımız Dev Akvaryum Projesi de kentimize büyük katkı sağlayacaktır. Engellilere yönelik Çıplaklı’daki Rehabilitasyon Merkezi’nde açtığımız Özel Büyükşehir Engelli Okulu, özel çocuklarımıza nitelikli eğitim vermektedir. Bu yıl 15’incisini düzenlediğimiz Altın Portakal Şiir Ödülü, 2’ncisini yaptığımız Antalya Televizyon Ödülleri, 48’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 12’ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Antalya Piyano Festivali, kültür ve sanat alanında kentimizin adını dünyaya duyurmaktadır. “
2011 yılını geride bırakırken, 2012 yılı yatırımlarının meyvelerinin daha fazla alınacağı bir yıl olacağını kaydeden Başkan Akaydın, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve barış dolu yeni bir yıl diledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.