GENEL - 19 Aralık 2011 Pazartesi 17:33

DOKUZ YIL SONRA TANKERLE GELEN SU

A
A
A
DOKUZ YIL SONRA TANKERLE GELEN SU

Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak beldesinin Gaziler köyüne yıllar sonra su tankerle geldi.
2002 yılında köy kadınlarının susuzluğu "Su yoksa, yatak da yok" diye protesto ettiği o günlerde Türkiye gündemine oturan Gaziler köyüne 9 yıl sonra tankerle su gelmesi köylüleri şaşırttı.Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı köye 5 kilometre uzaklıktaki kaynaktan doldurulan tanker köy halkına su dağıttı.
Gaziler Köyü Muhtarı Erdal Koyun, 2012 yılı içerisinde su sorununun giderileceğinin bildirildiğini belirterek "o zamana kadar su sıkıntısının tankerle çözülmesi istendi" dedi.
Dağınık bir yapıya sahip olan köyde tankerle taşınan suyun çare olamayacağını söyleyen köyün eski muhtarı Ahmet Zor, şöyle konuştu: "Yıllar önce kadınlarımız ’Su yoksa, yatak da yok’ diyerek eylem yapmıştı. O zaman yetkililer köyümüze gelerek su sorununun giderilmesinin sözünü vermişlerdi. Hatta bir ihale yapmışlardı. Ancak bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Köyümüz hâla susuzluğa mahkum."
Köylerine tanker gönderilmesinin komik bir durum olduğunu ifade eden Zor, şunları söyledi: "Yıllardır çözülemeyen su sorunu bu tankerle çözülecek. Dünya bu duruma güler. Şimdi bu tankerden mi su içeceğiz. Sağlıklı olmayan bu çözümle adeta tehlikelerle baş başa bırakılıyoruz. Tankeri gönderen yetkilileri köyümüze davet ediyoruz. Geldiklerinde de bu tankerden kullandığımız su ile yaptığımız çayı ikram edeceğiz."
YAĞMUR SUYU İLE CENAZE YIKANIYOR
Seslerini bir türlü duyuramadıklarını söyleyen köylüler, suya kavuşmak için yağmur yağmasını beklediklerini bildirdi. Cenazeleri bile yağmur suları ile yıkayarak defnettiklerini anlatan bir köylü, "Şebeke suyu beklerken tanker gönderildiğini öğrendik. Artık yıllarca bu tankerden su içmemiz istenir. Devletimiz köyümüze su gönderemeyecek kadar aciz mi? Daha ne kadar su bekleyeceğiz" diye yakındı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir