YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 16:17

MİLAS’TA SÜRÜCÜ ADAYLARI KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

A
A
A
MİLAS’TA SÜRÜCÜ ADAYLARI KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Milas’taki sürücü adaylarına Milas-Söke karayolu üzerinde verilen direksiyon eğitimleri her an kazaya davetiye çıkarıyor.
Yaklaşık 4 aydan bu yana Milas Söke Karayolu - 23 Nisan Bulvarı üzerinde sürücü adaylarına verilen direksiyon eğitimi kazalara davetiye çıkarıyor.
İlçe Trafik Komisyonu tarafından Kırcağız Kavşağı ve Menteş Kavşağı arasındaki 2 kilometrelik mesafede gerçekleştirilen direksiyon eğitimlerinde sürücü adayları, ilk kez oturdukları direksiyonda doğasıyla trafik kurallarının dışında hareketler sergileyebiliyor. Ağır tonajlı kamyonlar ve şehirler arası taşımacılık yapan otobüslerin de sıklıkla kullandığı Milas-Söke Karayolu üzerindeki çevre yolu, günde ortalama 4 bin aracın geçiş güzergahı şeklinde.
Sürücü kurslarına ait eğitim araçlarında, otomobillerin aday tarafından kullanıldığı yönünde yazılı uyarı da bulunuyor. Kavşaklar haricinde sürücü adaylarının ani refleksleri nedeniyle zaman zaman yaşanan tehlikeler şimdiye kadar onlarca kaza tehlikesinin atlatılmasına neden oldu.
Ancak, 32 yaşındaki Murat Alaşal diğerleri kadar şanslı değildi ve 2011’in son günü kendilerine ayrılan bölümün 100 metre uzağında devam eden eğitim, hayatını ve 4 yaşındaki oğlu Mustafa’yı tehlikeye soktu.
Kazada Murat Alaşal’ın kullandığı 48 KT 333 plakalı otomobil, bir sürücü eğitim aracının sinyal vermeden aniden sol şeritten sağ şeride geçmesiyle önünde seyreden ve durumu fark ederek fren yapan babası Mustafa Alaşal’ın (59) kullandığı 48 KM 333 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kaza sonrası araç sürücüsü Murat Alaşal yaralandı ve aynı araçta bulunan oğlu Mustafa da kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralı kazazede İzan Özel Sağlık Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Kazaya sürücü kursu eğitim aracının sinyal vermeden ani bir hareketle sollama şeridi olan sol şeride geçmesinin neden olduğunu ifade eden Alaşal, kaza anını anlattı.
KURS ÖĞRETİCİLERİ DE TEHLİKEDE
Sürücü adaylarının şehir içi trafiğine daha kolay adapte olması için çevre yolunda gerçekleştirilen eğitimlerin öğreticileri de durumdan memnun değil. Yolda her gün yaşanan kaza tehlikelerinin en çok kendilerini etkilediğini anlatan kurs öğreticileri, en çok zaman zaman kural dışı davranan kamyon sürücülerinin tehlike yarattığını savunuyor.
Karayolunun sürücülerin en sık kullandığı noktalardan biri olduğunu aktaran vatandaşlar da; “Bu yol her Milaslının mutlaka kullandığı, devlet hastanesi, adalet sarayı, civar köyler ve fabrikalara ulaşımı sağlayan bir noktada. Böyle bir noktada sürücü kurslarının eğitimlerini veriyor olması çok tehlikeli. Hem sürücü adayları hem de sürücüler için. Daha fazla kazanın yaşanmaması için eğitim noktalarının bir an önce İlçe Trafik Komisyonu tarafından değiştirilmesi gerekiyor. Sürücü adaylarının trafik becerisi insan hayatından önemli değil.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir