YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 12:34

MUTFAK DOLABI OLMADIĞI İÇİN GAZ BAĞLAMADILAR

A
A
A
MUTFAK DOLABI OLMADIĞI İÇİN GAZ BAĞLAMADILAR

Bayburt’ta ikamet eden Gider ailesi evinin mutfak dolabı olmadığı için doğalgazını bağlatamıyor. Aile zor şartlar altında soğukla mücadele ediyor.
Bayburt merkezinde ikamet eden Alpaslan Gider isimli kişi kendisine ait olan konutta mutfak dolabı olmadığı için doğalgaz bağlatamadığını söyledi.
Yıllardır kiracı olarak ailesiyle birlikte yaşadığını belirten Alpaslan Gider, “Bulunduğum daireyi birkaç ay önce kredi alarak aldım amacım kendimize ait bir evimiz olsun istedik. Evime doğal gaz almak için bütün resmi prosedürleri yârine getirerek abone oldum. Fakat mutfak dolabım olmadığı için yetkili gaz şirketinin sorumluları size gaz veremeyiz diyorlar . Gerekçe olarak mutfak dolabını yaptırmazsan sana gaz veremeyiz diyorlar. Benim maddi durumun mutfak dolabını şimdilik yaptırmak için müsait değil. Belki de bir iki yıla kadar ancak yaptırabilirim. Ekonomik durumumu izah etmeme rağmen yetkililer olumlu cevap vermiyorlar” dedi.
Dört çocuk annesi olan Melek Gider ise “Bize yapılan bu muameleye bir anlam veremiyoruz. Doğalgazlı eve çıkıyoruz diye yakacak almadık. Mecburen soba kurduk ama yakacağımız olmadığından kağıt ve odun yakmakla idare ediyoruz. Kışın ortasında çocuklarımız hep hasta oldular. Gaz şirketinin mühendisi ne zaman onay verirse o zaman ısınma imkanımız olacak. Tutturmuşlar mutfak dolabını yaptırın diyorlar. Bizim paramız olmadığından yaptıramıyoruz. Dört çocuğumuz var soğuk ortamda ders çalışıp okumaya gayret ediyorlar. Yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz. Bir evin mutfak dolabı yok diye bizleri sıkıntıya sokmalarını çok ayıp oluyor. Yetkili kişiler sıcakta oturdukları için soğukta kalan insanların neler yaşadıklarını galiba düşünmüyorlar, Bizim burada hangi şartlarda nasıl kağıt yakarak ısınmaya çalıştığımızı görsün ve ona göre karar versinler” diye konuştu.
Gider ailesi bir an önce soğuktan kurtulmaları için yetkililerin gerekeni yapmalarını bekliyorlar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir