ASAYİŞ - 04 Ocak 2012 Çarşamba 12:35

KİLİS`TE KAÇAK ÇAY VE SİGARA OPERASYONU

A
A
A
KİLİS`TE KAÇAK ÇAY VE SİGARA OPERASYONU

Kilis’te, düzenlenen 5 ayrı operasyonda 2 ton 478 kilo 60 gram kaçak çay ile 11 bin 640 paket kaçak sigara ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Merkez ilçeye bağlı Kocabeyli köyünde A.M.G. yönetimindeki 27 RE 715 plakalı aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan getirilen 580 kilo kaçak çay ele geçirildi. İkinci operasyonda ise, merkez ilçeye bağlı Çerçili köyünde 7 bin 950 paket kaçak sigara, 825 kilo kaçak çay ele geçirilirken, A.K. yakalandı. Üçüncü operasyonda Çerçili’de Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan kimliği belirsiz kişiler tarafından getirilen 930 kilo
kaçak çay sınır devriyeleri tarafından bulundu. Dördüncü operasyonda ise, ekipler merkez ilçeye bağlı Beşikkaya köyünde 01 EE 945 plakalı aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 41 kilo 60 gram kaçak çay ile 2 bin 770 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak İ.Y. ile A.K. gözaltına alındı. Son operasyonda ise, Elbeyli ilçesine bağlı Havuzluçam köyünde H.B. yönetimindeki 63 KE 536 plakalı araçta yapılan aramada, 20 kilo kaçak çay, 100 paket kaçak sigara, S.B. yönetimindeki 63 ZC 723 plakalı
araçta 54 kilo 50 gram kilo kaçak çay, 590 paket kaçak sigara, H.İ.O. yönetimindeki 63 YT 515 plakalı araçta 27 kilo 50 gram kaçak çay ile 230 paket kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen 2 ton 478 kilo 60 gram kaçak çay ile 11 bin 640 paket kaçak sigara Öncüpınar Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.