ASAYİŞ - 09 Aralık 2011 Cuma 15:19

ESKİCİYE KESİK BACAK ŞOKU

A
A
A
ESKİCİYE KESİK BACAK ŞOKU

Fatih Kocamustafapaşa’da, bir lisenin önüne konan çöp konteynırında diz altından kesilmiş bir erkek bacağı bulundu.
Fatih’de topladığı metal atıkları satarak geçimini sağlayan Levent Topçu, Kocamustafapaşa Lisesinin önünde bulunan çöp konteynırında metal ararken korkunç bir olayla karşılaştı. Rulo şeklinde sarılmış bir paket gören ve içerisinde metal olabileceğini düşünerek paketi açan Topçu, kesik bir erkek bacağıyla karşılaştı. Topçunun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenen konteynırdan poşet ve ameliyat örtüsüne sarılmış vaziyette, diz
altından kesilmiş bir erkek bacağı çıkartıldı. Bulunan bacağın cerrahi müdahaleyle kesilmiş olduğu ve yaşlı bir erkek şahsa ait olduğu belirlendi.
Çöp konteynırında kesik bacağı bulan Topçu ’Her zaman yaptığım gibi çöpü karıştırdım. Rulo şeklindeki paketi görünce metal çıkabilir diye açtım. Kesilmiş bacağı görünce hemen polise haber verdim. Bu şekilde nasıl atabiliyorlar, günahtır’ şeklinde konuştu.
Olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelemesi tamamlanan bacak daha sonra Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.