YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 00:48

AK PARTİ HİSARCIK İLÇE KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
AK PARTİ HİSARCIK İLÇE KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Hisarcık İlçe Başkanlığının gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi’nde, 11 ay önce atamayla gelen mevcut başkan Fatih Çalışkan, tek aday olarak katıldığı kongrede başkan seçildi.
AK Parti Hisarcık İlçe Başkanlığının Belediye Düğün Salonu’nda yapılan 4. Olağan Kongresine AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, İdris Bal, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar, ilçe ve belde belediye başkanları, parti yöneticileri ve partili üyeler ile kalabalık bir topluluk katıldı.
AK Parti Merkez İl Genel Meclisi üyesi Remzi Günay’ın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda 11 ay önce atamayla gelen mevcut başkan Fatih Çalışkan seçime tek liste ile girerek başkan seçildi. İlçe Yönetim Kurulu üyeliklerine ise, İlyas Ay, İsmail Gök, İsmail Kuyucu, Mustafa Atasoy, Naim Şahin, Sıtkı Coşkun, Bekir Helvacı, Ş.Ahmet Gündüz, Salim Turası, Sadettin Atasever, Ayşe Uludoğan, Seher Var, İbrahim Özaydın ve İbrahim Kaya seçildiler.
Kongre sonunda bir konuşma yapan Hisarcık İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, “ AK Parti 10 yıldır milletten aldığı güçle, çıktığı bu yolda tüm zorluklara rağmen şaşırmadan, karamsarlığa kapılmadan, kararlı ve gururlu bir şekilde, alnının akıyla yoluna devam etmiş ve edecek olan tek partidir. Köylerimizi, beldelerimizi ve ilçemizi hizmet noktasında en iyi seviyeye getirmenin gayreti için çalışacağız. Bu gücün ve gayretin bizlerde var olduğunun bilincindeyiz. İlçemiz partimizin iktidar olduğu günden bu yana hükümetimizin reform niteliğindeki icraatlarından saydığımız ulaşım, sağlık ve eğitim alanlarındaki hizmetlerden yararlanmıştır. Bu hizmetler artarak devam edecek, ilçemiz Kütahya’da hak ettiği yeri alacaktır. Yukarıda belirtilen hizmetlerden, il yönetimimizin, vekillerimizin üstün gayretleri ve destekleriyle değişik alanlarda çok iyi aşama kaydedildiği görülmektedir. Bu hizmetlere örnek verecek olursak; İlçemize kazandırılan Anadolu Öğretmen Lisesi, 16 derslikli ilköğretim okulu yapımı, Dereköy’e ve Karbasan beldelerine yine 8 derslikli okul inşaatı. Sağlık merkezinin 10 yataklı ilçe hastanesine dönüştürülmesi. Tavşanlı, Emet, Hisarcık ve Simav devlet yolunun yapılması için ihale edilmesi. Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirilen küçük çay dere ıslahı, Güldüren göledi, Hasanlar barajı, Şeyhler ve Karbasan gölet ıslahı çalışmaları gibi hizmetlerden ilçemiz faydalanmıştır. Hükümetimiz hiçbir siyasi parti ayırımı gözetmeksizin ilçemize “ halka hizmet hakka hizmet “ düsturu ile hareket etmektedir. Bu hizmet düsturu ile yola çıkan hükümetimiz her türlü projemizi de desteklemektedir. Bundan sonra yapılacak proje niteliğindeki hizmetlerimiz ise; Hisarcık hükümet konağı, içinde öğrenci yurdu, spor salonu bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi kampusü, ihale edilen yol ve baraj projelerinin takibi. Gençlerimizin istihdam sorununun çözülmesi, esnaflarımıza destek çıkılarak ekonominin hareketlenmesi, İlçemiz Meslek Yüksek Okulu’na ek bölümlerin getirilmesi. Sınava hazırlanan öğrenci kardeşlerimize kurs imkânlarının sağlanması. İlçemizin kaplıcalarının hak ettiği değeri kazanması ve cazibe merkezi haline gelmesi için belediyeye destek verilmesi teşkilatımızın hedeflerindendir “ dedi.
Bu arada kongre öncesi belediye önünde 500 kişilik etli pilav ve ayran dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.