GENEL - 19 Aralık 2011 Pazartesi 18:10

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU:

A
A
A
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin ağaçlandırma konusunda dünyada üçüncü sırada olduğunu söyleyerek, "Belçika’nın 3 milyon hektar olduğunu düşünürsek, Belçika’nın yüzey alanına eşit bir alanda Türkiye’yi ağaçlandırmış olacağız" dedi.
Aladağlar’daki sertifikalı tohum dikim alanını incelemek için Bolu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak D-100 Karayolu üzerinde bulunan Hayrettin-i Tokadi Türbesini ziyaret etti. Bakanın türbe ziyareti öncesi jandarmanın eğitimli köpeği ’eylem’ çevrede arama yaptı. Eroğlu, türbenin karşısında bulunan ve yeni yapılan hizmet binasını inceledikten sonra 2008 yılında vefat eden cenazesine katıldığı Nakşibendi şeyhi Ahmet Palazoğlu’nun türbesinde dua etti. Bakan Eroğlu daha sonra
Bolu Valiliği’ne geçti. Valilik ziyaretinde Bolu’nun orman açısından Türkiye’nin en zengin ili olduğunu söyleyen Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Bolu’nun yüzde 66’sı orman. Burada ’sertifikalı ormancılık’ faaliyeti başlattık. Türkiye’de tohum atarak fidanların tohumlama çalışmasıyla ağaçlandırmanın daha da artmasını göstereceğiz. Kayseri’de sedir tohumlarının helikopterle atılması çalışmasını yapmıştık. Aradan 15 ay geçmesine rağmen 15 santim yükseklikte fidan haline geldiğini görmenin mutluluğunu yaşadım.
Fidan yetiştirmenin gayretinde olacağız. Türkiye’de ağaçlandırma çok önemli. Büyük önem veriyoruz. Şu an dünyada ağaçlandırmada 3’üncü sıraya yükseldik. Bu bizim için büyük gurur."
Türkiye’nin ağaçlandırılacak çok alanı olduğunu anlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Ormanlar tabi servet, ülkemizin akciğerleri. Tarım alanları değil ama dağdaki boş alanları mutlaka ağaçlandırmamız lazım. Ağaçlandırma seferberliği çok hızlı ve iyi bir şekilde devam ediyor."
Türkiye’yi, Belçika’nın yüzölçümü kadar ağaçlandırmak üzere olduklarını ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çalışmayı Başbakanımız imzaladı. Tüm kuruluşlar çok büyük fedakarlık yaptı. Netice de 2008 yılından beri 1.8 milyon hektara ulaştık. Önümüzdeki yıl sonuna kadar 2.3 milyon hektarı aşacağız. Bu ne demek? Belçika’nın 3 milyon hektar olduğunu düşünürseniz, neredeyse Belçika’nın yüzey alanına eşit bir alanda Türkiye’yi ağaçlandırmış olacağız. 3 milyar adet fidan dikmiş olacağız. Bu
çalışmalar takdire şayan. Teşkilatımızla gurur duyuyorum. Ayrıca okulların bahçeleri şehir içinde güzel bir bahçe olacak. Hastaneler, camiler. Bütün buraları ağaçlandıracağız. Şu ana kadar 6 bin kilometre yolların kenarlarını ağaçlandırdık. Bunlar gurur kaynağı. Bu çalışmalar devam edecek."
Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Bolu Belediye Başkanlığı’na geçti. Burada kısa bir süre duran Bakan, daha sonra Aladağlara gitti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi