YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 14:05

MEVKA KALKINMA KURULU 7. OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
MEVKA KALKINMA KURULU 7. OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) Kalkınma Kurulu’nun 7. Olağan Toplantısı yapıldı.
Hilton Garden Inn Otel’de yapılan toplantıda, Konya ve Karaman illeri için hazırlanan Turizm Master Planları ve Bölge Turizmde Marka Olmak için Yapılması Gerekenler konulu bir sunum yapıldı.
Toplantıya, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, belediye başkanları, Mevka yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyanın bir çok ülkesinde ekonomik kriz yaşandığını ifade ederek, "Bütün bunlara rağmen Türkiye’de hızlı bir büyüme var. Bu büyüme, kurumların aynı şekilde 2023 yol haritasını hazırlayarak ülke hedefine katkı sağlamasıyla gözleniyor. Mevka, Konya için lokomotif görevi görüyor ve başarılı bir kalkınma ajansı" dedi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, kalkınma ajanslarının Türk yönetim yapısına girmesinin bölgelere çok önemli avantajlar sağladığını söyledi. Doğan, daha önceki yıllarda yerel yönetimlerin sadece kendilerine gelen talimatları yerine getirdiğini, kalkınma ajanslarıyla birlikte yeni bir dönüşüme gidildiğini ifade etti. Yerelin gücünün daha iyi ortaya çıkması anlamında uzun süren kargaşaların ardından kalkınma ajansı modelinin uygun görüldüğünü söyleyen Doğan, ’’Kalkınma ajansları gücümüzün olduğunu ve geleceğimizi kendimizin organize edebileceğimizi ortaya koydu. Ajanslarla birlikte her şeyin dayatılmasına izin vermemeye çalıştık. Bizim de kendi bölgemize ilişkin olarak beklentilerimizin olduğunu ortaya koyduk. Devletin merkezinde var olan dönüşüme yerelde ayak uydurduk.Yöneticiler değiştikçe değişen bir uygulama vardı. Bunun aşılmasına ihtiyaç vardı ve bu ihtiyaç artık gideriliyor. Hepimiz bu memlekete dair sevdalar taşıyoruz ancak gücümüzün farkına varamıyorduk. İşte kalkınma ajansları gücümüzün farkına varmamızı sağladı" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir