YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 13:42

KURU YÜK GEMİSİ TAMAMEN BATTI

A
A
A
KURU YÜK GEMİSİ TAMAMEN BATTI

Kuşadası Körfezinde makine dairesi su aldığı için yan yatan ve batmaya başlayan Doğu Haşlaman isimli gemi, bin 700 tonluk yüküyle birlikte tamamen Ege Denizi’ne gömüldü.
Dün sabah saat 10.30 sıralarında acil yardım çağrısı gönderen ve İsrail’e bin 700 ton tarımsal gübre götürdüğü öğrenilen Doğu Haşlaman isimli Türk bandıralı kuru yük gemisi, saat 16.43’te tamamen suya gömüldü ve battı. Bilindiği gibi, 11 gemi mürettebatından kalp krizi geçiren Sadettin Akdemir (64) ve Süleyman Ballı (62) isimli iki mürettebat İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülürken yolda hayatını kaybetmiş, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 311 numaralı bot tarafından kurtarılan 9 denizci Çeşme’ye götürülmüştü.
Uluslararası sularda makine dairesi su almaya başlayınca saat 10.30’da acil yardım çağrısında bulunan 1993 yılı yapımı 71 metre uzunluğunda ve 1917 groston ağırlığındaki yük gemisi saat 16.43’te tamamen suya gömüldü.
KATİL YOSUNLARI TETİKLEYECEK
Öte yandan uzmanlar, geminin taşıdığı bin 700 ton tarımsal gübrenin çevredeki yosunlarının kontrolsüz büyümesine yol açacağını, tarımsal gübrenin özellikle katil yosunların en büyük besleyicisi olduğunu belirtiyor.
Bin 700 tonluk bir gübrenin deniz dibindeki florayı değiştirebileceğine dikkati çeken kimya mühendisi Aslı Uyanık, katil yosunların daha etkin hale gelebileceğini kaydederek, katil yosun tehlikesine dikkati çekti. Aslı Uyanık şunları söyledi: “Tarımsal gübrenin çevre açısından çok kötü bir sonuç doğuracağını sanmıyorum. Ama katil yosunların en büyük besleyicisi tarımsal gübre olduğundan, katil yosunlar florada daha etkin hale gelebilir. Zaman içerisinde flora değişebilir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.