YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 16:15

MMO SİNOP TEMSİLCİLİĞİ YENİ BİNASINDA

A
A
A
MMO SİNOP TEMSİLCİLİĞİ YENİ BİNASINDA

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Sinop İl Temsilciliği’nin yeni binasının açılışı yapıldı.
Gelincik Mahallesi Manolya Sokak’taki temsilciliğin açılış kurdelesini Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkan Kadir Gürkan birlikte kesti. Makine mühendisleri odasının bünyesinde makine, endüstri, uzay, havacılık ve işletme mühendislerini barındıran Türkiye genelinde 82 bin, Samsun bölgesinde bin 572, Sinop’ta ise 43 üyeye sahip olduğunu belirten MMO Sinop İl Temsilcisi Ömer Bayraktar Dilaver, "18 şubeden biri olan Samsun şubeye bağlı temsilciliğimiz 1993 yılında tarafıma verilen görevlendirme ile ilimizde oluşturulmuş ve bu günlere gelinmiştir. Yürütme kurulu aldığı kararları şubemize aktarmış, tüm kararlarımız uygun görülmüştür" dedi.
MMO Samsun Şube Başkan Kadir Gürkan ise temsilcilik hizmet binasının Sinop’a hayırlı olmasını diledi. Gürkan, "Yöneticiliğe başladığımız zaman biz Sinop’u, Sinop’ta Makina Mühendisleri Odası’nı Köy Hizmetleri’nden temsil edilen bir yapıyla tanıdık. Ama ne mutlu ki bize, bu gün temsilciliğin kendine ait mülkünün açılışı yapılıyor. Bir makine mühendisi olmak üzere iki kadrolu personeli ile üyesine ve Sinop’a hizmet eden bir yapıya kavuşmuş bulunuyoruz. Oldukça geniş meslek disiplinine sahip olan mesleğimiz, imalat sanayisinden, sağlık sektörüne, hizmet sektöründen ulaşım sektörüne geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. Biz çalışmalarımızı yaparken, kişisel beklentilerimizi değil toplumsal beklentileri öne çıkartarak, temsil ettiğimiz meslek mensuplarının, bulunduğumuz bölgenin, yörenin nihayetinde de ülkenin çıkarları doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki bundan sonra Sinop’ta bu mekanda donanımlar tamamlandıktan sonra, üyelere ve öğrenci üyelerine yönelik daha güzel çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.
Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz de yaptığı konuşmada hizmet binasının makine mühendisleri ile Sinop’a ve Sinopluya hayırlı olmasını diledi. Vali Cengiz, "Görünür görünmez birçok konuda makine mühendislerinin katkılarını biliyoruz. Düzenli bir Sinop’un oluşumunda bilimsel katkılarının devamını arzu ediyoruz" dedi.
Açılışa, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.