YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 13:03

BAŞKAN KOCAOĞLU`NDAN YENİ YIL MESAJLARI

A
A
A
BAŞKAN KOCAOĞLU`NDAN YENİ YIL MESAJLARI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2012 mesajında operasyon nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşayan personeline moral verdi: “İleriye bakacağız. İyiye, güzele, doğruya doğru yürüyeceğiz, yürümek zorundayız. Geriye dönme, işi bırakma, havlu atma, teslim olma gibi bir lüksümüz yok.”
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, 2011 yılını değerlendiren Başkan Kocaoğlu, İzmirliler’in yaşam standardını yükseltmek için pek çok projeye imza attıklarını söyleyerek, verdiği destekten dolayı personele teşekkür etti. Yaşanan sıkıntılı dönemlerin mutlaka aşılacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “2012 yılında çok daha iyi, çok daha güçlü olacağız. Buna yürekten inanarak söylüyorum. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi hem yasalara hem yönetmeliklere uyuyor. Hem de canla başla çalışıyor” dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Müfettişlerin yaptığı çalışmalarda gelinen nokta şunu gösterdi; dünya alem öğrendi ki bu belediye düzgün çalışıyor. Burada rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, gayri kanuni ve gayri ahlaki, evrensel ahlak kurallarına uymayan hiçbir şey yok. İyi şeyler düşünerek geleceğe umutla bakarak, umudumuzu hiç yitirmeden çalışarak, üreterek bu dönemi geçmemiz ve ruh halimizi sağlıklaştırmamız gerekir. İnsanız, çoluğumuz çocuğumuz var. Hepsinden önemlisi haysiyetimiz, onurumuz, şerefimiz var. İnsanı insan yapan değerlerimiz var. O değerlerimizden dolayı, o değerlerimizin yara almasından dolayı ya da milletin kafasında bir soru işareti doğmasından korkuyoruz, çekiniyoruz. Başka bir açıdan korkmamıza neden yok. Eğer açığımız, eksiğimiz, yanlış işimiz varsa haklı olarak gerçekten korkmamız lazım. Biz biliyoruz ki öncelik kendimizden başlayarak tüm bürokrat, işçi arkadaşlarımızın böyle bir şeyle ilişkisi yok. O zaman korkacak bir şey de yoktur. Hesabı verilemeyecek iş yapmayanların korkacak bir şeyi yoktur”.
“ÇETE YOK”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “çete” olmadığının altını bir kez daha çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu belediyede isteyerek, bilerek menfaat sağlamak için kimseye belediyenin, kamunun bir kuruşu verilmemiştir. 20 bin kişinin çalıştığı bir belediyede ufak tefek usulsüzlüklerin, hataların olması doğal bir şeydir. Evlerimizde de, kendi işyerlerimizde de, akraba ilişkilerinde de hata yapıyoruz. Hata sadece maddi değil, manevi olarak da hata yapıyoruz. Zaman zaman kırdığımız insanlar olmuyor mu? Belediyede bir hata varsa eğer, bunlar telafisi mümkün olmayan hatalar değildir. Sayıştay zaten belediyelerin yaptığı usul hatalarını telafi etmek içindir. Diğer kontroller de öyle” dedi.
Devlet kurumlarında “evrak kaybolması” diye bir şeyin söz konusu olamayacağını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, konuşmasının diğer bölümünde 2012’de gerçekleştirecekleri önemli projelerden örnekler verdi.
2012 PROJELERİ
17 Eylül’de başlayan etkinliklerle 2011 yılının son 3 ayında milyon liralık açılışlar ya da temel atmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Çalışıyoruz, sizlerin sayesinde üretiyoruz. Doğru iş yaptığımızı bildiğimiz için korkmamamız gerektiğine inanıyorum” dedi. Başkan Kocaoğlu, konuşmasında metro yatırımlarının hizmete alınacağını ve Hatay Caddesi’nin trafiğe açılacağını müjdeledi. İZSU tarafından kurulacak çamur kurutma - çürütme tesisinin, Özdere- Gümüldür, Ürkmez- Doğanbey biyolojik atıksu arıtma tesislerinin 2012 yılında yapılacağını söyleyen Başkan Aziz Kocoğlu, Yenifoça arıtmasının temelinin 2012 yılında atılacağını, yağmur suyu ve kanalizasyon suyu ayrıştırma çalışmalarının önümüzdeki yıl da süreceğini belirtti. İzmir’de su kaçaklarını yüzde 35 seviyelerine indirdiklerini belirten Başkan Kocaoğlu bu seviyeyi daha da aşağıya çekmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Trafikte tam otomatik sisteme geçileceğini, İZBAN’ı TCDD ile birlikte Cumaovası’ndan Torbalı’ya taşıyacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Körfez temizleme gemilerinin kısa süre içinde geleceğini ifade etti. Kıyılarıyla birlikte Körfez’in yeniden tasarlanacağı bilgisini veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Körfez’i gösteri - show merkezi haline getireceğiz. Körfez ulaşımını hızlandırmak için vapur ihalesini devam ettireceğiz. Ayrıca ulaşımı rahatlatmak için, Konak tramvayının ihalesine çıkacağız. Karşıyaka tramvayı konusunda gerekli izinler için uğraşacağız. Uçanyol’un bize ait bölümüyle ilgili en kısa sürede ihaleye çıkacağız. Tapu işlemlerinin ardından fuar ihalesine çıkacağız. Eski fuar alanını kongre ve sergi merkezi haline getireceğiz. Yer bulur bulmaz katı atık sorununu çözeceğiz. Bu konuyla ilgili projeler hazır, yer arayışımız sürüyor” dedi.
“GÜÇLÜ FİNANSAL YAPI”
Kordon’un yeniden tasarlanacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’nin ünlü tasarımcıları tarafından, bina cepheleri de dahil Kordon’u yeniden düzenleyeceğiz. Ayrıca farklı yerlere seyir terasları yapacağız” diye konuştu. 2012 yılında, 150 otobüse ek olarak 400 yeni otobüs daha alacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Finansman yapımız giderek yükseliyor. Türkiye’nin finans açısından en sağlam kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 5 milyar TL’lik yatırım yaptık. Önümüzdeki 2.5 senede de 3 milyar TL’lik yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak finans gücümüz var. Hepsini gerçekleştirdiğimizde bambaşka bir İzmir’i birlikte yaratacağız.”
Kentteki hizmet sektörünü genişletmek için turizmde büyümeyi sağlayacaklarını da belirten Başkan Kocaoğlu, tasarımda inovasyonu öne çıkaracaklarını ve Akdeniz Akademisi projesiyle önce Akdeniz’in ardından Avrupa ve giderek tüm dünyanın en önemli kentlerinden birisi olmayı hedeflediklerini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarında Kadifekale örneğinde olduğu gibi projelerin devam edeceğini açıklayan Başkan Kocaoğlu, “8 yıldır kendi olanaklarımız başardık, yine başaracağız. Buradan önce tutuklu arkadaşlarımızın, tüm personelimizin, İzmirli hemşehrilerimizin, ülkemiz ve tüm dünyanın yeni yılını kutluyorum. 2012 yılının adalet yılı olmasını, adaletin yeniden tesis edilmesini diliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.