YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 15:02

200 ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI

A
A
A
200 ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI

Tarsus Eğitimciler Derneği (TEDER) bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonlarında eğitim gören 200 ilköğretim okulu öğrencisi sağlık taramasından geçirildi.
Okuma salonlarına gelen Tarsus Sağlık Grup Başkanlığı’ndan doktorlar, öğrencileri önce genel bir sağlık taramasından geçirdi, ardından göz ve diş muayenesi yaptı.
Küçük rahatsızlıkları bulunan öğrencilere eczacılar yanlarında getirdikleri ilaçlardan verdi. İleri derecede rahatsızlığı bulunan öğrencilere ise sağlık kuruluşunda tedavi olmaları tavsiye edildi.
TEDER Başkanı Mehmet Dayıoğlu, sağlık olmadan eğitim yapmanın imkansız olduğunu belirtti. Bu nedenle Tarsus Sağlık Grup Başkanlığı ile iş birliği yaparak öğrencileri sağlık kontrolünden geçirdiklerini ifade eden Dayıoğlu, eğitimle ilgili çalışmalarının bundan sonra da süreceği bilgisini verdi.
Tarsus Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Sarı ise, okuma salonuna devam eden öğrencileri sağlık kontrolünden geçirerek sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulundukları için mutlu olduklarını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri, İtalya’nın Milano kentinde 62’incisi düzenlenen Salone del Mobile’yi ziyaret etti. Bu yıl 35 ülkeden bin 950’den fazla katılımcı firmanın yer aldığı fuarda en yeni koleksiyonları ve trendleri keşfeden sektör temsilcileri, yeni işbirlikleri için de önemli temaslarda bulundu. BTSO üyeleri KFA Fuarcılık ile uluslararası fuarlarla buluşmaya devam ediyor. Mobilya sektörü temsilcileri, Milano’da düzenlenen ve dünyanın en büyük ve en köklü mobilya fuarları arasında yer alan Salone Del Mobile’yi ziyaret etti. Yaklaşık 175 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuar oturma ve yemek odalarından ofis mobilyalarına, masa ve sandalyelerden mutfak gruplarına kadar sektörün tüm bileşenlerini tek çatı altında buluşturdu. Fiera Milano Rho Fuar Merkezi ev sahipliğindeki Salone Del Mobile 5 gün boyunca 360 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. “Türk mobilya sektörü büyük bir hamle içerisinde” BTSO 38. Meslek Komitesi üyesi İtimat Home Design firmasını temsilen fuara katılan Rıdvan Loyan, Türk mobilya sektörünün son dönemde üretim ve ihracatta önemli bir aşama kaydettiğini söyledi. Sektördeki rekabeti takip etmek, müşteri beklentilerini öğrenmek ve üretime yenilikler kazandırmak hedefiyle Salone Del Mobile Milano’yu ziyaret ettiklerini belirten Loyan, “Salone Del Mobile konsepti ve niteliğiyle mobilya sektöründe trendleri belirleyen bir fuar. Burada hem firmamız hem de sektörümüz adına eksiklerimizi görüyoruz ve onları tamamlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bize fikir veren, faydalı bir fuar olduğunu söyleyebilirim" dedi. “Mobilya Sektöründe Dünyada Söz Sahibiyiz” VRL Mobilya firma sahibi Soydan Varol, fuarın gerek katılımcı gerekse de ziyaretçi sayısı açısından oldukça yoğun geçtiğini belirtti. Yeni ticaret bağlantıları kurmak, vizyon ve prestij açısından bu fuarlarda yer almanın önemli olduğunu kaydeden Varol, “Türkiye artık mobilya sektöründe dünyanın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. İtalya’daki fuarda da tasarım, model ve kalite anlamında çok ön planda olduğumuzu görüyoruz. Firma olarak biz de otel, restoran ve kafe proje işleri yapıyoruz. Dünya genelinde 32 ülkeye ihracatımız var. Pazar çeşitliliğini çok önemsiyoruz. Burada mevcut ve potansiyel müşterilerimizle de görüşme imkanı bulduk. Son derece faydalı bir fuar ziyareti oldu” diye konuştu. “Sektörün En Önemli Buluşması” Modesse Mobilya firma sahibi Mustafa Tunçer ise Salone Del Mobile Milano’nun sektörün Avrupa’daki en önemli buluşmaları arasında yer aldığını ifade etti. Katılımcı ve ziyaretçi profili, niteliği ve zengin içeriğiyle fuarın diğer fuarlar arasında öne çıktığını belirten Tunçer, “Bu fuarı önemsiyoruz. Yenilikleri takip etmek ve vizyon kazanmak açısından son derece önemli bir fuar. Bu yıl mobilya ve ürün tasarımı anlamında geçmiş yıllara nazaran çok fazla yenilik gözlemleyemedik ancak yine de faydalı bir ziyaret oldu” dedi.
Kayseri Büyükkılıç’ın çocuklara 23 Nisan armağanı ‘Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ doldu taştı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 142 yayınevi, 72 yazarın katıldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 23 Nisan’da da miniklerle doldu taştı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda eğitime ve hayat boyu öğrenmeye yönelik faaliyetleri ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ev sahipliği yaptığı ve 19 Nisan Cuma günü minik kitapseverlere kapılarını açan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, çocuklar ve ailelerden yoğun ilgi gördü. Fuar 23 Nisan’da çocukların akınına uğradı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da yazarlarla bir araya gelen minik kitapseverler ve aileler, kitap fuarı ve çocuk şenliğinde hem alışveriş yaptı hem de Büyükşehir’in etkinlikleri ile doyasıya eğlendi. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Spor A.Ş., KAYMEK ve Kayseri Bilim Merkezi de çocuklara özel stantlar kurdu. Stantları gezen minikler spor ve eğlence eşliğinde öğrenirken, verimli ve keyifli vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphaneleri ve rekorlar kıran kitap fuarlarının ardından 23 Nisan armağanı olarak çocuklara hediye ettiği Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, minikler ve ailelerinden tam not aldı. Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ulaşım noktasında da vatandaşlara kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte konforlu bir şekilde erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Vatandaşlar, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği organizasyonundan dolayı Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ettiler. 28 Nisan’da sona erecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.