YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 09:15

RİZELİ TAİ MASAJI`NI SEVDİ

A
A
A
RİZELİ TAİ MASAJI`NI SEVDİ

Rize’de bir termal otel tarafından hizmete konulan Tai Masajı yoğun ilgi görüyor.
Karadeniz Bölgesi’nde ki tek termal otel olan RİDOS Termal Oteli ve SPA merkezi son günler de tai mesajı meraklısı Rizeliler’in uğrak yeri oldu. Rizeliler Endonezyalı bayan masörlerin yaptığı Tai Masajı’nı ilk başlarda yadırgasalar da artık alışmaya başladılar. Yavuz Birol isimli Rizeli genç her hafta masaj yaptırmak için otele geldiğini belirterek “Başlarda biraz canım yanıyordu. Ancak alıştım. Bu masajı yaptırmak için her hafta sonu buraya geliyorum. Rahatlayarak haftaya daha zinde başlıyorum” dedi. Masaj erkekler kadar bayan müşterilerinde ilgisini çekiyor. Müşteriler masajın ardından kaplıca havuzuna ve sauna ya da girmeyi ihmal etmiyor.
DÜNYANIN EN SAĞLIKLI 5 SICAK SU KAYNAĞINDA BİRİ RİZE’DE
RİDOS Termal Oteli ve SPA Merkezi İşletme Müdürü Levent Canoğlu, otellerin üç yıl önce kurulduğunu hatırlatarak bölgenin tek termal oteli olduklarını söyledi. Canoğlu “Termal suyumuz sahip olduğu 4 bin 570 farklı mineral ile dünyanın en sağlıklı 5 kaynağı arasında gösteriliyor. Suyun şifası ise bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Otelimizde Tai Masajı başta olmak üzere 24 farklı masaj yapılıyor. Özelikle Rizeliler başta Tai Masajı’nı biraz yadırgasana bu masaja olan ilgi her geçen gün artıyor. Otelimize başta Arap ülkeleri olmak üzere ağırlıkla İskandinav ülkelerinden müşteriler geliyor. İskandinav insanı termale önem veriyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."