YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 13:06

HAS PARTİ YENİ YILIN İLK TOPLANTISINDA SAKARYA’NIN SORUNLARINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
HAS PARTİ YENİ YILIN İLK TOPLANTISINDA SAKARYA’NIN SORUNLARINI DEĞERLENDİRDİ

HAS Parti Sakarya İl Teşkilatı İl binasında yaptığı yeni yılın ilk toplantısında Sakarya’nın sorunlarını değerlendirdi.
HAS Parti Sakarya İl binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen yeni yılın ilk toplantısında yeni yılın tüm insanlığa, Ulusumuza ve Sakarya halkına sağlık, mutluluk, barış ve başarı getirmesini dileyerek açıklamasına başlayan HAS Parti İl Başkanı Osman İbrahimbaş, “Gerek ülkemizde ve gerekse şehrimizdeki sorunların giderek daha da ağırlaşması yaşamımızı daha fazla olumsuz olarak etkilemekte her geçen gün bir önceki günü aratır hale gelmektedir. Özellikle ekonomik sorunlar gün geçtikçe artmakta, asgari yaşam şartlarının yetersizliği hayatı gittikçe olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir” dedi.
Açıklamasının devamında Adapzarı Şeker Fabrikası ile ilgili sorunun hala devam ettiğini ifade eden İbrahimbaş, “Tarım alanlarının imara özellikle sanayi tesislerine açılmasına ilişkin problemlerimiz halen çözülmemiş sadece buzdolabının derin dondurucusu içerisinde beklemeye alınmış ve günü geldiğinde de ortaya çıkarılmayı beklemektedir. Özellikle dernekkırı arazilerinin akıbeti ile ilgili olarak söz konusu alanın sanayi alanı haline dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin güncelliğini koruduğunu hatırlatmak isteriz” diye konuştu.
Başkan İbrahimbaş, açıklamasına şöyle devam etti; “Diğer bir konu ve özellikle üzerinde hassasiyetle durmamız gereken husus belediyelerimizin imara açık alanları da kapsayacak biçimde imar yasası 18. maddesinin yeniden işlerlik kazandırılmak suretiyle uygulanmasıdır ki bu uygulama arsa ve arazi sahiplerini mağdur edecek seviyeye ulaşmış boyuttadır. Bu konudaki uygulamalara ilişkin araştırmalarımız ve incelemelerimiz HAS Parti olarak devam etmektedir ve bu uygulamanın halkımızı arsa ve arazi sahiplerini mağdur etmeyecek biçimde uygulanmasını, özellikle belediyelerimize arsa kazandırmaya ve bir anlamda maddi kazanç sağlamaya yönelik biçimde uygulamaya sokulmasını belediye başkanlarımızdan ve bu uygulamayı yapan yönetici arkadaşlarımızdan istemekteyiz” dedi
Açıklamasının sonunda şehirdeki trafik sorununu ele alan İbrahimbaş, “Müzmin hala gelmiş olan trafik sorunu ise herkesin malumu olup artık halkımızda bu sorunla birlikte yaşamaya mahkum edilmiştir. Her ne kadar bu uygulamanın trafikte bir sorun yaratmadığını savunan belediye başkan ve yöneticilerimiz varsa da bu sorun artık hele hele kış günlerinde ve yağışlı günlerde çekilmez hal almaktadır. Bu konuda ki vurdumduymaz tavrın devam etmesine asla müsaade etmeyeceğiz ve sorunun peşini asla bırakmayacağız” dedi.
Toplantının sonunda, HAS Parti Hendek İlçe Teşkilatında eski Başkan Yaşar Gevher’in yerine göreve gelen Vahit Tanır, kamuoyuna tanıtıldı. Hendek ilçe Başkanlığı görevine getirilen Vahit Tanır, “Bu göreve layık olmaya çalışacağız. İlçe yönetimimizle beraber Hendeğimizde bu güzel davayı, bütün partilerin önünde göndere çekeceğimizi belirtmek istiyorum. İnşallah önümüzde ki dönemlerde milletin kalbi olan meclise gireceğiz” dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir