YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:09

O HER ZAMAN “AVRUPALI”

A
A
A
O HER ZAMAN “AVRUPALI”

Bugüne dek birçok rekor kırarak ilklere imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, 12. kez üst üste Avrupa vizesi aldı; ülkemizi yurt dışında “en fazla temsil eden takım” unvanını da kazandı.
Tekerlekli sandalye basketbolu denildiğinde yıllardır Türkiye’de akla gelen “ilk takım” olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ülkemizi son 12 yıldır üst üste Avrupa kupalarında temsil ederek ulaşılması güç bir başarının altına imza attı.
“Namağlup 2. Lig Şampiyonu”, “namağlup 1. Lig Şampiyonu”, “üst üste en fazla namağlup şampiyon olan takım (4 kez)”, “üst üste en fazla maç kazanan takım (103 maç)”, “bir maçta en fazla sayı atan takım (174 sayı)”, “bir maçta en az sayı yiyen takım (4 sayı)” ve “branşında Avrupa Kupaları’na katılan ilk Türk Takımı” unvanlarını taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 12. kez Avrupa vizesi alarak başarı zincirine bir halka daha ekledi.
İlk kez 2000-2001 sezonunda Fransa’da düzenlenen Euroleague 2 Andre Vergauwen Cup’a katılan ve grup üçüncülüğünü elde eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, sonraki 11 sezonda da Avrupa’da ülkemizin ve İzmir’in adını duyurdu. İspanya’dan Çek Cumhuriyeti’ne, İngiltere’den Fransa’ya kadar Avrupa’nın dört bir yanında bayrağımızı göndere çektiren mavi-beyazlı ekip, bu yıl İspanya’da organize edilecek ve Avrupa’nın 2. numaralı kupası olarak kabul edilen Andre Vergauwen Cup’ta bir kez daha boy gösterecek.
Pahalı transferler ve yabancı oyuncularla desteklenen güçlü kulüpler karşısında “yetiştirici” kimliği ile ön plana çıkan kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda yetişen oyuncuların bugün Şampiyonlar Ligi’ne katılan Türk takımlarının çekirdek kadrosunu oluşturduğuna dikkat çeken Antrenör Harman Yazıcıoğlu, “Bizim için değişmeyen tek şey değişim. Türkiye’ye tekerlekli sandalye basketbolunun ne olduğunu tanıttık. Lig ve Avrupa’da kırılması güç rekorların altına imza atıp diğer takımlara yol açarak bu yöndeki misyonumuzu tamamladık. Artık yetiştirici kimliği taşıyan bir ekibiz. Her yıl yeni yıldızlar yaratarak Türk sporuna hizmet ediyoruz. Ancak değişen genç kadromuz da başarı çizgimizi aynen devam ettiriyor. Bu sezon 12. kez Avrupa’da ülkemizi temsil edeceğiz. Hedefimiz geçmiş yıllardaki gibi grupta dereceye girerek istikrarlı yapımızı devam ettirmek” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Çocuk Korosu’ndan 23 Nisan’a özel şarkı Niğde Halk Eğitim Merkezi Çocuk Korosu; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ’23 Nisan’ şarkısı hazırladı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ‘Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor’ teması ile ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen projede 28 kişiden oluşan Çocuk Korosu, Koro Şefi Serdar Köşk eşliğinde 23 Nisan şarkısını ortaya çıkardı. Niğde Güzel Sanatlar Lisesi stüdyosunda kayıt altına alınan şarkının sözlerini okulun öğretmenlerinden Adem Korkmaz yazdı müziklerini ise Ersin Orhan ve Serdar Köşk yaptı. Çocukların ortaya çıkardığı eserle ilgili bilgi veren Koro Şefi Serdar Köşk; "Cumhuriyetimizin 100. yılında 23 Nisan coşkusuna bizim de bir katkımız olmasını istedik. Güzel Sanatlar Lisesi’nden edebiyat öğretmenimiz, Adem Korkmaz’ın sözlerini yazdığı, Ersin Orhan ve benim bestelediğimiz 23 Nisan şarkısını ortaya çıkardık. Bu eseri de stüdyomuza girip Niğde Halk Eğitim Merkezi Çocuk Korosu’yla seslendirdik. Video kayıtlarını, stüdyo kayıtlarını tamamladık. Yeni bir koroyuz, koroda 28 tane öğrencimiz var. Kasım ayından bu yana çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi. Koroda yer almanın çocuklara sağladığı katkılardan da söz eden Serdar Köşk; "Çocuk korosunda çocuklarımız cümle becerisinin gelişmesinin yanı sıra aynı zamanda ses eğitimi de alıyorlar. Bu kısa süreli yolda çok büyük başarı elde etmiş olduk. Bu projeyle de bu başarıyı taçlandırmış olduk" ifadelerine yer verdi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin ise; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yer aldığı 22-26 Nisan tarihleri arasında geleneksel sanatlar ve kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerle yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, geleceğimiz olan çocuklarımızla buluşuyor temasıyla ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ adlı etkinlik gerçekleştirdik. Halk Eğitim Merkezimizdeki Çocuk Koromuz 23 Nisan şarkısını hocalarımızla birlikte besteleyip öğrencilerimiz söylediler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.