YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 16:34

UŞAK’TA MARKALAŞMA KONFERANSI

A
A
A
UŞAK’TA MARKALAŞMA KONFERANSI

Uşak Valiliği tarafından düzenlenen ‘Uşak nasıl Marka olur’ konulu konferansta sanayide markalaşmanın önemi üzerinde duruldu.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Marka Türk Ekibi Kurucu Başkanı Muharrem Ali Dere ve Ekip Koordinatörü Musa Karademir konuşmacı olarak katıldı. Konferansta sanayide markalaşmanın önemini anlatan Musa Karademir, Uşak’ın güçlü yönlerinin markalaşmada avantaj olabileceğini söyledi. Karademir sunumunda, " Dünya artık küçük bir köy ve bu köyün içerisinde rekabet etmek kurumsallaşma ve markalaşmaya bağlıdır. Markalaşma için belli bir birikim ve zaman gerektirmektedir. Markalaşma bir kültür olup kurumsallığın göstergesi ve kalitedir. Hızla küreselleşen dünyada işletmeler, teknolojinin sağladığı imkanlarla daha önceden ulaşamadıkları pazarlara kolayca girme imkanı bulabilmektedirler. Bu pazarlara girerken, ürünün markası, imajı, konumlandırması, pazarlama stratejisi, reklam stratejisi, mesajı ve logosu gibi kavramlar ön plana çıkmaktadır. Böyle bir dünyada işletmeler, markalaşma gereğini her geçen gün daha yakından hissetmektedirler. Markanın sahip olduğu özellikler, ürün ve hizmetin tercih edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Tüketicilerin büyük çoğunluğu markayı sembol veya imaj olarak algılayarak, kendisini o markaya bağımlı hisseder. İhtiyaç duyduğunda veya tavsiye etmek durumunda kaldığında farkında olmadan kendisi için önemli hale gelen bir sembol olarak gördüğü markayı başkalarına tavsiye etmektedir" dedi.
Muharrem Ali Dere de nasıl marka olunacağı ile ilgili bir sunum yaparak Uşak’ın sahip olduğu avantajlara değindi. Konferansa Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, daire müdürleri ile davetliler katıldı.
Konferans sonunda kısa bir değerlendirme yapan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, markalaşmaya önem verdiklerini belirterek, “Uşak; Ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan güçlü yönleri olan bir kenttir. İlimizin markalaşmasını sağlamak nihai ürün kapasitemizi arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Markalaşma kısa süre içerisinde gerçekleşecek bir olgu değildir. Biz markalaşmayı sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sanayicilerimize de bu konuda gereken desteği vermeye hazırız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir