YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 15:04

BURHANİYE’DE BAŞHEKİMİN İLK İCRAATI GAZETECİYE YASAK OLDU

A
A
A
BURHANİYE’DE BAŞHEKİMİN İLK İCRAATI GAZETECİYE YASAK OLDU

Balıkesir’in Burhaniye Devlet Hastanesi’nde uzayan hasta kuyruklarının yerel gazetelere haber olması gazetecilere yasak getirdi.
Hastanede servisler ve acile girmesi yasak olan gazetecilerin koridorlarda fotoğraf çekmeleri yeni başhekim Dr. Mustafa Atahan Gürkan Acar tarafından yasaklandı. Önceki gün bir işi için hastaneye gelen ulusal bir haber ajansının muhabiri Sefer Talay, iç hastalıkları polikliniği önünde bekleyen hastaları fotoğraflayınca hastanedeki güvenlik görevlilerini karşısında buldu.
Hastanede fotoğraf çekmenin yasak olduğunu bildiren güvenlik görevlisi, gazeteci Sefer Talay’dan hastane dışına çıkmasını istedi. Tepkiye şaşıran Talay, dışarı çıkmayı kabul etmezken sıra bekleyen hastalar da güvenlik görevlisinin davranışını yadırgadı. O arada tedavi için hastaneye gelen yerel Zeytin Efe Gazetesi muhabiri Çağdaş Küçükçetin de güvenlik görevlilerinin davranışına tepki gösterdi. Yaşanan kısa tartışmanın ardından gazeteci Sefer Talay ve Çağdaş Küçükçetin, başhekim ile görüşmek üzere ikinci kattaki idari bölüme çıktı. Başhekimin meşgul olduğunun bildirilmesi üzerine hastane müdürü Sabri Yaşar’ın odasına giden gazeteciler müdüre ile yaşanan olayı anlattılar. Gazetecilere çay söyleyen müdür Yaşar, hastanede yetkinin başhekimde olduğunu bildirdi. Daha sonra gazetecileri kabul eden başhekim Dr. Mustafa Atan Gürkan Acar, hastanede fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söyledi. Adliye’yi örnek gösteren başhekim Acar, “Gazeteciler adliyelerde fotoğraf çekebiliyor mu? Hastanede de fotoğraf çekmek yasak. Eski idare zamanındaki uygulama beni ilgilendirmez. Gerekirse bunun için yazı da yazarız. Hastanede fotoğraf çekmek hasta mahremiyeti açısından da etik değil” dedi.
Hastanede uzman sıkıntısı yaşandığını bildiren vatandaşlar, iki iç hastalıkları uzmanın biri olan Dr. Ali Özer’in geçirdiği ameliyat nedeniyle yaklaşık 2 aydır raporlu olduğu ve bu yüzdende kuyrukların sonunun gelmediği bildirdiler. Muayene için sabah 9.00 geldiğini bildiren Ahmet Yeni, “Muayenemi oldum. Tahlillerimi göstermek için sıradayım. Saat 16.30 oldu. Bekliyorum. Sıra gelir mi bilmem. Hastanede Dahiliye polikliniğinde tek doktor kaldı. O da çok çalışmasına rağmen kuyruklar bitmiyor. Ultrason için de bir haftaya gün veriliyor. Bu kadar yoğun hastayla yeterince de ilgilenilemiyor. Buna çözüm bulunmalı” dedi. Hastanedeki uzman sıkıntısının giderilmesini isteyen Cemalettin Kılıç, “Siyasilerde yardımcı olmalı. Uzman doktor sıkıntısı giderilmeden bu kuyruklar bitmez” dedi.
Başhekimin kuyrukları azalmak için gayret göstermesini isteyen Erol Yükselen de” Hastanede gazetecilere yasak getirmekle sorunlar çözülmez. Başhekim, güvenlik görevlilerini gazetecilerin üzerine salmak yerine sorunlara çözüm üretmeli. Gazeteci görevini yapıyor. Her gün onlarca hasta Edremit’e gidiyor. Bunu önlemenin yolu aranmalı. Dr. Ali Özer, yaklaşık 2 aydır raporlu. 50 bin nüfuslu ilçede tek iç hastalıkları uzmanı ne yapsın. Elbette kuyruklar olacak. İdarecinin görevi sorunları çözüm bulmak olmalı” dedi. Başhekim Dr. Mustafa Atahan Gürkan Acar, 1 buçuk ay önce atandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir