YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 16:07

ÇETİN, ASGARİ ÜCRETİ YETERSİZ BULDU

A
A
A
ÇETİN, ASGARİ ÜCRETİ YETERSİZ BULDU

Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin asgari ücreti yetersiz bulurken, suskun kalan CHP ve MHP’ye yüklendi.
Hükümetin asgari ücreti açıklamasının ardından Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, zammı az bulduğunu söyledi. Kendilerinin iktidar olması durumunda asgari ücretin 2 bin 700 ile 3 bin TL arasında olacağını belirten Çetin muhalefet partisinin de suskun kaldığını belirterek MHP ve CHP’ye eleştiri de bulundu. Çetin, “Hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Bugün gerçekten basınımızın emekçilerinin kendi sıkıntılarını ve problemlerini gündeme getirdiği beraber olduğu bir dönem ve gündür. İnşallah bugünler gerçek manasıyla anlaşılan günler olur. Ancak maalesef belki de bu sizinle de ilgili olduğu için ifade ediyorum. Türkiye’de son dönemlerde asgari ücretle de ilgili Sayın Başbakanın 2004 yılında söylediği rakamlara daha henüz ulaşmış değiliz. Asgari ücretli 2004 yılında Sayın Başbakanın gerçek manada bin lirada olmasını ifade etmiş, fakat 2012 yılına geldiğinde asgari ücrete 40 bin lira zamla günde 140 kuruş zamla 701 liraya yükseltmiş durumdadır. Tabi bir başka gerçeğimizde bizim, maalesef taşeronlaşmayla birlikte asgari ücretin ehemmiyeti ve önemi bir kez daha öne çıkmaya başladı. Emek yoğun bir kent olan, işçi düşüncesine hakim bir kent olan Zonguldak maalesef asgari ücretinde yoğunlukla yaşandığı, taşeronlaşmanın yüzünden asgari ücretin yoğunlukla yaşandığı bir il haline gelmeye başladı. Gelinen nokta itibariyle siyasi iktidarlar işi buraya doğru getirmiştir. Bu kabul edilemez. Bu bizim nazarımızda da kabul edilemez gerçeklerin bir kez daha Zonguldak ve ülke kamuoyuna haykırmak istiyorum. Devlet istatistik enstitüsü açıklama yapıyor, bin 64 liranın altındakiler açtır, açlık sınırındadır. Ancak, bin 64 liranın yarısı olan Zonguldak’a ve Türkiye’ye reva görmektedirler. Bunu şiddetle kınıyorum. Bunda da mutlaka siyasi iktidarların devre dışı kalmasını istiyorum. Bir sözde muhalefete, 1991 yılında biz 38 milletvekiliyle biz meclise girdik, meclisin 4. partisiydik. Yapılan yanlışlıkları, eksiklikleri anlattık 1995 yılında Türkiye’nin en büyük partisi olduk. CHP ve MHP’liler meclistesiniz elinizde imkanınız var. Şu AK Parti’nin 701’lik zammına söyleyecek sözünüz yok mu Allah aşkına. Toplum sizden de mutlaka bunları dile getirmenizi bekliyor. İnşallah bu gerçekler ben ifade ediyorum Saadet Partisi yeniden iktidara gelecek ve asgari ücretli aynen yaşanabilir bir Türkiye’nin gerçeklerinde her zaman ifade ettiğim gibi 2 bin 700 ile 3 bin lira arasında olacak. Uçuk rakam gibi gelebilir size. 28 Haziran 1996’da iş başına geldik. Tam 9 gün sonra asgari ücretli biz geldiğimizde 11 tüp alıyordu aynı bugün ki gibi. Bir tüp 68 lira 10 tüp 680 lira, 10 tüp bile etmiyor şimdi. 11 tüptü asgari ücretli o gün. 9 gün sonra asgari ücretli tam 42 tüp alır hale gelmeye başlamıştı. Bu ne demek 2 bin 900 demek. Biz bunu yaptık. Gene yapacağız Allah’ın izniyle” dedi.
ÜYELERİN CHP’YE GEÇMESİ
Ayrıca Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Elvanpazarcık beldesinde Saadet Partili bazı üyelerin CHP’ye geçmesi konusunda değerlendirmede bulunarak rakamın 58 kişi olmadığını belirtti.
Çetin, “Siz sorduğunuz için bu soruya cevap veriyorum. Yoksa bu soruya cevap bile vermeye değmez. Çünkü siyaset bir gönül işidir. Evet doğrudur, bu istifa eden kardeşlerimizin bizin 2009 yılında mahalli idareler seçiminde biz bu kardeşlerimizle beraber çalıştık. Hayırlı hizmetlerde yaptığımıza inanıyorum oralarda. Ancak bu kardeşlerimiz bir gerçek şu hep söylüyorum, asgari ücretlerle sağda solda iş bulan arkadaşlarımızdı. O günlerde bizlerde kendilerine zaman zaman yardımcı olduk. İlk önce arkadaşlar bana geldiler dediler ki şu parti bana teklif ediyor asgari ücretle beni bir yere işe alacak ben ayrılmak istiyorum. O arkadaşlarımızla birlikte 7-8 arkadaşımız o tarihten 4.5-5 ay önce Saadet Partisi’nden ayrılmışlar benim iznimle. Ayrılın, iş vereceklerse ayrılın demiştim. Onlarda o günlerde istifalarını vermişlerdi. Elvanpazarcık’ta bizim normalde 33 tane üyemiz var. Ayrılan arkadaşlarımıza CHP taşeron firma vasıtasıyla Zonguldak Belediyesi’nin itfaiyesinde iş vermişler. Arkadaşlarda iş karşılığında böyle bir şov yapmışlar. Bu tür şovlara gerek yok. Zaten siz taşeron firmada çalıştırdığınız işçilerin parasını veremiyorsunuz sayın başkanım. O kardeşlerimize de buradan sesleniyorum. Elbette aş önemli haz Allah hiç kimseyi işsiz bırakmasın. Ancak, bazı şeyleri yaparken de şovdan kaçınılmalı. Sayın başkana da tavsiyem, gözünü seveyim kendi işçilerine bak. Bir gerçekte şu biz o arkadaşları Saadet Partisi’ne ilçe başkanı sıfatıyla biz üye yapmıştık. Ancak, şovu o kadar ileri getirmişler ki sadece o gün orda Kılıçdaroğlu yoktu. CHP bu tür şovlara kalmışsa vay memleketin haline” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana’da coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Çocuk korosunun seslendirdiği marşın ardından program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı. "Tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen günün büyük bir şan ve şerefle kutlandığını belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "Cumhuriyetin ebediyen sönmeyecek ışığını vatan uğruna gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’ncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğuyla kavuşmuş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Sevginin, barışın, dostluğun, kardeşliğin sembolü olan, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" dedi. Bayramın bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya getirmesi temennisinde de bulunan Tevke, "Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri. Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyor, coşku dolu 23 Nisan geçirmenizi diliyorum" şeklinde konuştu. Törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6.Kolordo Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.