YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 14:51

MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL TALTİF EDİLDİ

A
A
A
MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL TALTİF EDİLDİ

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) atanan, akademik yükselme yapan, bilimsel yayın yapan öğretim elemanları ile başarılı olan idari personel, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü’nde görev yapan ve emekli olan tüm çalışanlar taltif edildi.
MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin akademik ve idari personeli için Taltif Töreni düzenlendi. Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, rektör yardımcıları, dekan ve müdürler, öğretim elemanları ile idari personel katıldı. Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Aydın, taltif töreninin geleneksel hale geldiğini belirtti. Bu törenlerle bir yılın değerlendirmesini yapma olanağı bulduklarını da ifade eden Aydın, “Daha gideceğimiz çok yol var. Hep birlikte, en büyüğümüzden en küçüğümüze kadar bu yolda başarıyla yürüyoruz ve daha güzel günlere doğru gidiyoruz. Bizler hepimiz gelip geçiciyiz, ama geride bıraktıklarımız çok önemli" dedi.
Üniversite olarak geldikleri yerin yeterli olmadığına işaret eden Prof. Aydın, yeterli yerde olmak için gerekli potansiyele sahip olduklarının altını çizdi. Gerek idari gerek akademik personel olarak Türkiye ortalamasının üzerinde olduklarını vurgulayan Aydın, hala birçok konuda eksiklikler olduğunu, bu eksiklerin giderilmesi için yönetimsel gayret gösterdiklerini kaydetti.
Konuşmasında 2011 yılının değerlendirmesini de yapan Rektör Aydın, üniversite olarak geride kalan yılda güzel gelişmeler yaşadıklarına dikkat çekti. Aydın, gelişmeleri şöyle aktardı: "SCI, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerdeki Mersin Üniversitesi adresli bilimsel yayın sayısı 294; öğretim üyesi sayısı 513. Yurt Dışında Bilimsel Yayınları Destekleme Programı’ndan ayrılan ödenek 100 bin TL; kullanılan ödenek 48 bin TL; başvuru yapan öğretim elemanı sayısı 28; başvurusu kabul edilen öğretim elemanı sayısı 26. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından Hızlı Destek Programı ile desteklenen öğretim elemanı sayısı 28; destek miktarı 29 bin 781 TL. BAP tarafından desteklenen tez proje sayısı 102, destek miktarı 1 milyon 179 bin TL."
İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ilgili bilgiler de veren Aydın, DPT projesi kapsamında merkezin toplam bütçesinin 12 milyon TL olduğunu, bunun 5 milyon 505 bin 223 TL’sinin kullanıldığını söyledi. Dışarıya hizmet vermeye başlayan merkezde 100 bin TL’nin üzerinde 7 makine-teçhizat alındığını, döner sermaye kapsamında elde edilen gelirin ise 68 bin 844 TL olduğunu dile getirdi. Merkezin Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) akredite olması için çalışmaların tamamlandığını bilgisini veren Aydın, 2012 yılında başvuruyu yapacaklarını belirtti.
Türkiye genelinde üniversiteler arasında AB hibelerinden yararlanmada 6. sırada olduklarını, bu kapsamda 12 proje bulunduğunu ve destek miktarının 1 milyon 700 bin Euro olduğunu anlatan Aydın, diğer çalışmaları da şöyle sıraladı: “Mühendislik Fakültesi’nin 5 bölümü Mühendislik Fakülteleri Akreditasyon Kurumu (MÜDEK) tarafından, Tıp Fakültesi ise Ulusal Tıp Fakülteleri Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından değerlendirildi. İşletme Bilgi Yönetimi, Kadın Araştırmaları lisans üstü programları açılarak öğrenci alınmaya başlandı. Engelsiz kampüs çalışmalarıyla son yıllarda önemli uygulamalar yürüten Mersin Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 20 kuruma verilen ‘Ulaşılabilirlik-Kalite Teşvik Ödülü’ ile ödüllendirildi."
Törende daha sonra Rektör Prof. Dr. Suha Aydın ve rektör yardımcıları tarafından 2011yılında atanan ya da akademik yükselme yapan öğretim üyelerine belge ve armağanlar ile emekli olan akademik ve idari personele plaket sunuldu. Ayrıca, MEÜ Kalite Yönetim Koordinatörlüğü’nde görev süresi sona eren akademik ve idari personele, hizmetleri anısına plaket takdim edildi.
Törende ayrıca, sağlık bilimleri, fen bilimleri ve sosyal bilimler dalında MEÜ adresli bilimsel yayın yapan ve yayınları Citiation Index’e giren öğretim elemanlarına rektör ve rektör yardımcıları ile dekan ve müdürler tarafından belge takdim edilirken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 123. maddesi uyarınca ödüle layık görülen ve aynı kanunun 64. maddesi uyarınca kademe terfisi alan idari personele de Rektör Aydın tarafından başarı belgeleri sunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart Dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, kartlı ödeme sistemlerinin yerli çözümü TROY’u Paycell Kart’la birleştirdi. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, yurt içi alışverişlerinde kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşayabilecek. Türkiye’nin önde gelen finansal hizmetler platformu Paycell, inovatif çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulan ve işletilen yerli ve milli kart seçeneği olarak geliştirilen TROY kart, kullanıcıların ilgisine sunuldu. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, bu kartı yurt içi alışverişlerinde kullanabilecek. Tüm finansal işlemler kullanıcının hizmetinde Verilen bilgilere göre; kullanıcılarına herhangi bir bankacılık sistemine dâhil olmadan tek uygulama üzerinden tüm finansal işlemlerini yapma ayrıcalığı sunan Paycell’de kolayca fatura ödenebiliyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor, kayıtlı tüm kartlar dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini ve para transfer işlemlerini kolayca yaparken, Colendi Menkul Değerler aracılığıyla Borsa İstanbul’daki şirketlerden hisse alım satım, Amerikan Borsalarına yatırım ve Emtia alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini, yatırımlarını ve para transfer işlemlerini yaparken, tüm kartlarını dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Paycell’den ya da Turkcell mağazaları ve anlaşmalı üye iş yerlerinden faturalarını ödeyen kullanıcılar, faturalarını ödedikçe puan da kazanıyor. Paycell, TR Karekod ile tüm müşterilerine kart bakiyeleri ile cüzdan üzerinden hızlı ödeme ödeme imkânı sağlarken, Turkcell kullanıcılarına harcamalarını faturalarına yansıtma ayrıcalığı sunuyor. Anında kullanıma hazır ön ödemeli Paycell Kart yalnızca telefon numarasıyla aktive edilerek tüm alışverişlerde kullanılabiliyor. Paycell uygulaması bugüne kadar 26 milyondan fazla kez indirildi ve uygulama aracılığıyla 8,5 milyondan fazla alışveriş yapıldı. Ayrıca Paycell’in işyerleri için özel avantajlarla sunduğu Sanal POS, Android POS, Vitrin ve Linkle Ödeme çözümleri, müşterilerine yenilikçi ve güvenli ödeme kabul ürünleriyle hizmet vermek isteyen işletmelerin tercihi oluyor.
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.