YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 10:45

KOSGEB DESTEĞİ İLE AÇTIĞI İŞYERİNDE YENİ GİRİŞİMCİ ADAYLARINA KURS VERİYOR

A
A
A
KOSGEB DESTEĞİ İLE AÇTIĞI İŞYERİNDE YENİ GİRİŞİMCİ ADAYLARINA KURS VERİYOR

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde KOSGEB girişimcilik kurslarına katılarak destek almaya hak kazanan bayan girişimci Nilgün Akçay Nisan 2011 tarihinde açılışını yaptığı sanat evinde şimdilerde yeni girişimci adaylarına ahşap ve seramik boyama kursu vermeye başladı.
Akyazı ilçesinde KOSGEB desteği ile kurduğu iş yerinde yaklaşık 8 aydır faaliyet gösteren kadın girişimci Nilgün Akçay, şimdilerde yeni girişimci adaylarına kurs veriyor. KOSGEB desteğinden yararlanarak işyerini açan Akçay, işletmesinde bir süre sonra farklı bir vizyon geliştirme kararı almış.
Bu karar üzerine Akyazı Halk Eğitim Merkezi usta öğretici kurslarına başlayan Akçay, burada başarı göstererek usta öğretici belgesi alarak Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle işyerinin bir kısmını Ahşap ve Seramik boyama atölyesine çevirmiş.
Usta öğretici belgesini alarak 17 bayan kursiyere ücretsiz eğitim veren Akçay, işletmesinde ahşap ve seramik üzerine birbirinden güzel eserleri öğrencileri ile birlikte ortaya çıkarmaya başlamış.
Kursun Usta öğreticisi Nilgün Akçay bir zamanlar kendisi için işyeri açmanın hayal gibi geldiğini ifade ederken, KOSGEB sayesinde bu hayalinin gerçek olduğunu belirtiyor.
İşyerinin faaliyet gösterdiği en sanatları alanında ki bilgilerini yeni kadın girişimci adayları le paylaşmak istediğini belirten Akçay, “Sanatımı başkalarına öğretmek fikrimi Akyazı Halk Eğitim Merkezi yetkilileriyle paylaştım olumlu karşılayarak destek oldular. Ahşap ve seramik boyama sanatını Akyazı’da yaygınlaşması beni memnun ediyor. Kursiyerlerimizin yapmış oldukları çalışmalarla ahşap ve seramik objeler muhteşem sanat eserlerine dönüşmekte. Kurs bayanlara ayrı vizyon kattı” diye konuşuyor.
İşletmede Akçay’dan kurs gören kadınlarda, burada öğrendikleri bilgilerle evlerinin geçimine katkı sağlayacaklarını belirterek, kadınların girişimcilik konusunda erkeklerden daha önde olduğunu ifade ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir