ASAYİŞ - 20 Aralık 2011 Salı 19:04

TİCARİ TAKSİDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

A
A
A
TİCARİ TAKSİDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU

Sultanbeyli’de ticari bir takside yapılan aramalarda, el yapımı olduğu belirlenen boru tipi ve parça tesirli bir bomba düzeneği bulunmasına ilişkin gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.
Olay, Hamidiye Mahallesi Yan Yol üzerinde dün gece saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri, şüpheli gördükleri ticari bir taksiyi durdurdu. Araçtaki 3 müşteriyi indirerek arama yapan ekipler, ticari taksinin arka koltuk paspasının üzerinde bir bomba düzeneği buldu. Bunun üzerine ticari taksi sürücüsü ile araçtaki Ali A., Hüseyin M. ve Temel D. adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler,
Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezine götürüldü. Araçta ele geçirilen bomba düzeneğinin etkisiz hale getirilmesi için olay yerine bomba imha ekipleri istendi. Olay yerine gelen uzman ekipler, el yapımı boru tipi ve parça tesirli olduğunu tespit ettikleri bombayı araçtan indirdikten sonra fünyeyle etkisiz hale getirdi. Bomba düzeneği, incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Tanık olarak dinlenen ticari taksi sürücüsü, olayla bağlantısının bulunmadığının anlaşılması üzerine serbest bırakıldı.
Emniyette sorguya alınan şüpheliler, ele geçirilen bomba düzeneğinden haberdar olmadıklarını ileri sürdü. Bu kişiler arasında yer alan Ali A. ile Hüseyin M.’nin uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmek suçundan sabıka kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı. Polisteki sorgu ve işlemleri tamamlanan Ali A., Hüseyin M. ve Temel D., bugün sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.
Adliyeden çıkarılan zanlılar, "Biz suçsuzuz, tek suçumuz sabıkalı olmak" diye bağırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir