YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 13:12

ÖRNEK KÖY DESTEK BEKLİYOR

A
A
A
ÖRNEK KÖY DESTEK BEKLİYOR

Milas’a bağlı İkiztaş köyü gerek içme suyu şebekesi gerekse altyapı çalışmalarını tamamlanma aşamasına geldi.
Milas’a bağlı İkiztaş Köyünde son yılların en hummalı çalışması yürütülüyor. Turizm merkezi olma adına büyük yol kat eden köyde hizmette örnek köy olma yolunda da oldukça önde gidiyor. Ancak yapılan tüm bu örnek çalışmalar destek bekliyor.
Köy Muhtarı Hasan Şahin Yayla, önce projelendirdiği hedefleri ile çaldığı kapılardan destek toplayıp daha sonra uygulamaya geçiyor. Ancak köyün defalarca gündeme taşınan sorunlarını çözmek yine köy halkı ile Muhtara kalıyor.
Bu kapsamda köy içi içme suyu şebekesi alt yapı yenilemesine İl Özel İdareden çıkan destek üzerine çalışma başlatan köy muhtarlığı köyün yapısını dikkate alarak aynı işi iki kez yapmamak için kanalizasyon çalışmasını da birlikte yürüterek 2 kez masraf yapmaktan hem köylüyü hem de devleti kurtarıyor. Fakat bu hizmeti yaparken şifa yen alınan destek sözlerinin hayata geçmesi için ise köyde destek bekleniyor.
Köy Muhtarı Yayla, “Biz hedef olarak önce köyümüzün alt yapı ve içme suyu şebekesini yenilemek için çalıştık. Bunun sonucunda Milletvekillerimiz, Milas Kaymakamımız ve il genel meclis üyelerimiz ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizin desteklerini alarak çalışmamıza başladık. Fakat köyümüzün yapısı meydanda kayalık ve zor bir zemin üzerine kurulu yerleşimlerimize içme suyu şebekesini çekerken altyapı çalışmalarımızın tamamını yapmak için girişimlerde bulunduk çünkü aynı işi iki kez yapmak hem millete hem devlete zarar olacaktı.
Bu konuda defalarca başvurularda yapmıştık. Aldığımız şifayen destek sözleriyle de çalışmamızı bu yönde yürüttük. Şuan köyümüzün yüzde 95’i tamamlanan bir alt yapısı var. Bu çalışmamızın tamamlanması ile büyük bir eksiğimiz ortadan kalkacak.
Ayrıca yine 200 hanelik köyümüzde hemen her evde 1 araç bulunmasına rağmen köy içi yolların dar olması veya yol olmaması nedeni ile köylümüz araçlarını köy meydanında park ederek adeta bir turizm merkezi olan köyümüzü araç otoparkı olarak göstermekteydi. Köy meydanımızın bir an önce güzel bir görüntüye kavuşması için müsait alanda güvenlik önlemleriyle donatılmış bir otopark alanı yaptık. Bu çalışmaya başlarken köylümüzün de desteğini alarak köy içinde toplam 3500 metre yol açarak her evin önünden araç geçecek hale getirdik.
Ortak fikir ortak hareket projemizle köylümüzle bir bütün olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 3 ay içinde yapılan bu çalışmalar ile büyük birkaç sorunumuzu ortadan kaldırdık. Ancak borçlanarak yaptığımız bu hizmetlerden ve devamının tamamlanması için destek bekliyoruz” dedi.
KÖYE YENİ OKUL MÜJDESİ
Merkezi köy olma yolunda ilerleyen İkiztaş Köyünde birde yeni okul yapılması için hayırsever aranırken bu hayırseverin bulunduğu ancak Kaymakam Atçı’nın ismini açıklaması bekleniyor. köy muhtarı Yayla, “ Köyümüzün belli başlı sorunları arasında şuan en dikkat çekeni ise İlköğretim Okulumuzdu. Mevcut binasının yetersiz olması ve 1000 nüfuslu köyümüzün Kızılağaç ve Ketenderesi köylerine de yakınlığı ile merkez köy konumu nedeni ile bir ilköğretim okulu yapılması şarttı. Bu konuda şimdilik isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırseverimiz konuya duyarlılık göstererek okul yapma sözü vermiştir” diyerek sözlerini tamamladı.
Özellikle yerel ve kültürel yapısı ile turizm merkezi olma yolunda ilerleyen İkiztaş köyünde yapılacak projelerle muhtar adeta bir kent kurma çabası ile “Çılgın Muhtar” olarak tanınıyor.
Yapılacak bu çalışmalara, seyir terası, köy konağı, köy restaurantı ve oyun alanları ile mesire yeri gibi örneklerle göz dolduruyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.