YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 09:51

MUHTARLARDAN ALDIRMAZ`A DESTEK

A
A
A
MUHTARLARDAN ALDIRMAZ`A DESTEK

Adana Muhtarlar Birliği üyesi 135 muhtar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve ekibi onuruna bir yemek düzenleyerek, ’Yanındayız’ mesajı verdi.
Komşu Restaurant’ta organize edilen ve yoğun ilgi gösterilen etkinliğe daire başkanları ve yardımcılarıyla birlikte katılan Zihni Aldırmaz, muhtarların halkın temsilcisi olduğunu ve yeni dönemde muhtarlarla birlikte hareket ederek, Adana’ya çok büyük hizmetler yapacaklarının altını çizdi. Muhtarlığın çok önemli makam olduğunu vurgulayan Aldırmaz, "Muhtarlık, ismen seçilen çok önemli siyasi bir makam. Aynı zamanda kamu hizmeti yürüten ve seçimlerde herkesten fazla oy alan makam. Bu makamlardan plaket ve övgü almak çok önemlidir. Hizmetlerin daha hızlanması için muhtarlarla birlikte program yaptık. 2012 yılında da birlikte çalışacağız" dedi.
"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PARSEL BAZINDA İMAR YAPMAYACAK"
1/25.000’lik planın, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçtiğini hatırlatan Aldırmaz, "Bundan böyle 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar başlayacak. Sizlerin huzurunda kamuoyuna bir konuyu arz etmek istiyorum; Büyükşehir Belediyesi olarak bütün mahallelerin ihtiyacı olan sosyal donatı alanları yani okul, anaokulu, sağlık ocağı, spor tesisi, kapalı spor salonu, semt pazarı olmayan bir plan kesinlikle belediye meclisimizden geçmeyecek. Bunun mücadelesini veriyoruz. Zaman zaman yanlış anlaşılsak da bunun arkasında duruyoruz. Önümüzdeki dönemlerde mesuliyeti paylaşmak, dedikoduları en az seviyeye indirmek için size bilgi arz ediyorum; Büyükşehir Belediyesi parsel bazında imar yapmayacak. Daha önce parsel parsel çiziliyordu. Biz bunu yapmayacağız. O mahallede yaşayana göre kişi/hektar yazacağız. Daha sonra ilçe belediyeleri 1/1000’lik planı çizerken bu dağıtımı yapacak. Biz bunun denetimini yapacağız. Her mahalleye muhtarlık, okuma salonları ve her türlü donatıların yapılmasının takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.
"ADANA ADETA ’BULVARLAR KENTİ’NE DÖNÜŞTÜ"
Son dönemde açılan yeni bulvarlarla Adana’nın bulvarlar kenti haline dönüştüğünü savunan Zihni Aldırmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü:
"Güney Seyhan’ı, Güney Yüreğir’i kuzeyle buluşturan 6 bulvar ve onu dikine kesen bulvarlar yapıyoruz. Bu 1/25000’lik planda geçti. Ayrıca, Adana’dan Tuzla ve Yumurtalık’a direkt ulaşılacak yeni bulvar planlarımız da geçti. Türkmenbaşı Bulvarı’ndan gelip, Havaalanı Kavşağı’ndan bütün Seyhan’ı dolaşıp köprüyle karşıya geçip, tekrar Yüreğir’i dolaşıp Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile tekrar buluşan 3-4 bulvarımız oluyor. En güneydeki Güney Çevre Yolu ile Baraj Seddesi arasında 10 ayrı bulvar oluyor. Dolayısıyla 2.5 kilometrede bir köprü oluyor. Regülatör Köprü’nün güneyinde bir köprü daha olacak, içgöl oluşacak. Kuzeyde de yine Yeni Baraj’dan Çukurova Üniversitesi Kavşağı’na ulaşan bir planımız var."
"MAHALLE TOPLANTILARIYLA SORUN VE SIKINTILARI DİNLEYECEĞİZ"
Konuşması esnasında mahalle ve köy muhtarlarına müjdeli haberler de veren Aldırmaz, "Yılbaşından hemen sonra her ay yan yana olan 2-3 mahalle ile toplantılar yapacağız. Bürokrat arkadaşlarımız da gelecek. Sizlerin sorunlarını, sıkıntılarını not alacak. Yapılacak çalışmalar liste haline getirilecek. Bu listenin biri sizde, diğeri de bizde olacak. Birlikte takip edeceğiz. Dolayısıyla ’Ortak Akıl Toplum Projesi’ anlayışının önemli bir çalışmasını yapacağız. Önümüzdeki yıl her mahalleye çocuklarımızın kitap okuyabileceği, eğitim yapabilecekleri, bilgisayar odalarının olduğu, muhtarların çalışabileceği, yaşlılarımızın ziyaret edebileceği mekanları 1/5000’lik planlara işleyeceğiz. SODES Projesi kapsamında ve Çukurova Kalkınma Ajansı projelerine de mahallerin altyapı sorunlarını gidermek için projelerimiz var. Belediyemizin bütçesinden de katkı koyarak bunları çözeceğiz" yorumunda bulundu.
"BİRLİK OLUP SIKINTILARIMIZI HÜKÜMETİMİZE AKTARMALIYIZ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana ziyaretinde verdiği 11 müjdenin yaşama geçirilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Esas olan Sayın Başbakanımızın verdiği müjdelerin uygulamaya konulmasıdır. Stat var, kültür merkezi var, Metro’nun devri var. Metro borcu nedeniyle belediye gelirimizin yüzde 40’ı kesiliyor. Bu da ciddi ekonomik sıkıntıya neden oluyor. Başbakanımızın müjdelerinin takipçisi olmalıyız. Milletvekillerimizle ve sizlerle birlikte hareket ederek sıkıntılarımızı hükümetimize aktarmalı ve çözüm yolları aramalıyız" diye konuştu.
BERK’TEN ALDIRMAZ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Etkinlikte; ’En Yaşlı Muhtar’ sıfatıyla konuşan Yüreğir’in Tahsilli Mahallesi Muhtarı Resul Berk ise, düzenlemiş oldukları yemeğe katılarak kendilerini onurlandırdığını dile getirdiği Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Kaşif Barut ve ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ile birlikte genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarına teşekkür etti. ASKİ Genel Müdürlüğü’nün, Tahsilli ve Dervişler Mahallesi’ne yaptığı kanalizasyon ve içme suyu şebekesi hizmeti nedeniyle Aldırmaz’a bir teşekkür plaketi sunan Resul Berk, "İki mahalle halkı adına size bu plaketi takdim ediyoruz" ifadesini kullanırken, Zihni Aldırmaz da, "Bu plakete layık olmaya çalışacağız. Böyle plaketler verildikçe, iltifatlar oldukça sorumluluğumuz da artıyor" görüşünü dile getirdi. Meydan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ekelek ise, "Hayatta çalışan insanlar yorulmaz. Sayın Başkanımız yorulmuyor, çalışıyor. Neden? ’Acaba Adana’ya bir Adana daha getiremem mi?" diye. Başkanımızın çalışmalarından çok memnunuz. Başkaları yıpratmaya çalışıyor. Bunu da biliyoruz. Biz başkanımızdan çok memnunuz. Zamanı geldiğinde yıpratmaya çalışanlara gerekli dersi biz vereceğiz" dedi.
ALDIRMAZ’A DESTEK VEREN MUHTARLIKLAR
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a destek veren mahalle muhtarlıklarıysa şöyle; Emek, Fatih, Mithatpaşa, Tellidere, Yeşilyurt, Gazipaşa, Fadıl, Sögütlü, Cemalpaşa, Reşatbey, Yenibaraj, Hürriyet, Gülbahçesi, Dağlıoğlu, Mirzaçelebi, Dumlupınar, Salmanbeyli, Sucuzade, Dervişler, Bahçelievler, Gökçeler, Hanedan, Köylüoğlu, Camuzcu, 2000 Evler, Yeşiloba, Sakarya, Bey, Şakirpaşa, Hadırlı, Kayışlı, Mıdık, Mürseloğlu, Dörtağaç, Meydan, Çınarlı, Demetevler, PTT Evleri, Ulubatlı Hasan, Cumhuriyet, Yeşilbağlar, Solaklı, Hürriyet, Yalnızca, Yenidoğan, Serinevler, Özgür, Akıncılar, Dedekorkut, Levent, Danışment, Yerdelen, Yavuzlar, Dadaloğlu, Geçitli, Tahsilli, Dervişler, Atakent, Şehit Erkut Akbay, Çamlıbel, Kiremithane, Selahattin Eyyubi, Cırık, Gümüşyaz, Güzelevler, Sarıçam, Kaşaba, Salbaş, Pirili, Dörtler, Karahan, Örcün, Küçükçınar, Kabasakal, Belediye Evleri, 100. Yıl, Huzurevleri, Toros, Beyazevler, Yurt, Kurttepe, Esentepe, Kocatep, Çaylı, Cihadiye, Yeni Mahalle, Büyükbaklalı, Buruk-Cumhuriyet, Hasanbeyli, Buruk-İstiklal, Yeniyayla, Yarımca, Sulucu-Karşıyaka, Suluca-Acıdere, Yıldırım Beyazıt, Menekşe, Eğeciuşağı, Sofulu-Gültepe, Çiçekli, Yavuz Sultan Selim, Orhangazi, Dağcı, Mehmet Akif Ersoy, Hakkıbeyli, Gökbuket, Kılbaş, Kılıçlı, Küçükbaklalı, Müminli, Göztepe, Bayram Hacılı, Şahihtepe, İncirlik-Hürriyet, Aflak, Boynuyoğun, Hocalı, Karlık, Kaşobası, Maltepe, Emelcik, Ayakkıf, Cocuklar, Bekirli, Körüklü, Sadıkali, Kırıklı, Akçalı, Kuzgun, Topaktaş, Yazıbaşı, Topkaralı ve Kocaveliler."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir