YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 15:56

TRT`NİN BEĞENMEDİĞİ DİZİ FİLM BAŞTAN ÇEKİLİYOR

A
A
A
TRT`NİN BEĞENMEDİĞİ DİZİ FİLM BAŞTAN ÇEKİLİYOR

Ottoman Film Şirketi tarafından çekimleri yapılan “Burası Osmanlı-1711Sır Kanunu” isimli dizi TRT tarafından beğenilmedi. Beş bölümü çekilen ancak TRT tarafından beğenilmeyerek gösterime sunulmaktan vazgeçilen dizinin çekimlerinden vazgeçildi. Avrupa’nın en büyük film platosu olan Seka Film Platosu’nda çekilen dizi yerine “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” isimli yepyeni bir dizi çekimlerine dün itibari ile başlandı.
“Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” isimli yeni dizinin yapımcılığını Burhan Özkan, yönetmenliğini ise Altan Dönmez üstlendi. Eski dizi 1711’li yılları anlatırken, “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” isimli yeni dizi Patrona Halil İsyanı’nın ana tema olarak alınarak işlendiği yeni dizi 1729’lu yılları anlatacak.
TRT’nin beğenmediği diziyi yenileyen dizi ekibi, dizinin çekileceği tarihi ileri alarak diziye hareketlilik katmayı amaçladı. Dizi tarihinin ileri alınması ile diziye yeni karakterler de eklendi. Eski dizi oyuncularının da rol aldığı “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” isimli yeni diziye iki isim daha dahil edildi. Diziye yeni katılan Cemal Hünal, Murat karakterini, Aslı Tandoğan ise Canseza karakterini canlandıracak.
22 oyuncunun görev aldığı yeni dizide film platosu çalışanı 40 kişi, dizi ekibi olarak ise 60 kişi görev alıyor. Dizi tarihinin ileri alınması ile dönemin padişahı da değişti. Yeni dizinin padişahı olan 3. Ahmet’i ise Kerem Atabey canlandırıyor. Film Platosu Sorumlusu Erdem Ataç ve Uygulayıcı Yapımcı Engin Acuner dizi çekimlerinde ekibin başında durarak herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için çaba harcıyor.
En az 80 bölüm çekilecek “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” isimli dizi için 11 milyon dolar gibi büyük bir yatırım yapıldı. Büyük umutlarla çekimlerine başlanılan yeni dizi 240 bin metrekare alana sahip Seka Film Platosu’nda çekiliyor. Eski filmin TRT tarafından beğenilmemesinin ardından iki ay ara verildikten sonra Ertan Kurtulan, Gürsel Korat, Hilal Yıldız ve Abdullah Akın’ın yazdığı yeni dizinin çekimlerine başlandı.
Merakla beklenen “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisinin ilk bölümü 13 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00’da TRT’de yayınlanacak.
Çekimlerine başlanılan yeni dizi hakkında açıklamalarda bulunan Uygulayıcı Yapımcı Engin Acuner, birçok yapım şirketinin Seka Film Platosu’nda film ve dizi çekmek istediğini söyledi. Muhteşem Yüzyıl gibi ünlü dizilerin de bu alana talipli olduğunu belirten Acuner, çok kısa bir süre sonra hapishane konulu bir filmin bu alanda çekileceğinin de müjdesini verdi. İptal edilen eski dizinin yerine çekilen yeni dizi herkes tarafından merakla bekleniyor.
FOTO :TRT’NİN BEĞENMEDİĞİ DİZİ FİLM BAŞTAN ÇEKİLİYOR
Bunlar Da İlginizi Çekebilir