GENEL - 25 Aralık 2011 Pazar 16:15

CHP`DEN GAZİANTEP`TE GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

A
A
A
CHP`DEN GAZİANTEP`TE GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

CHP Gaziantep İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın katılımı ile bir toplantı düzenledi.
Anatolian Otel’de düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İsmet İnönü’nün hayatının anlatılmasının ardından kürsüye çıkan CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, konuşmasında Fransa’yı hedef aldı. Fransızların 90 yıl önce Adana, Maraş ve Antep’i işgal ettiklerini hatırlatan Peri, "Fransızlar herhalde Adana’ya kebap yemeye, Maraş’a dondurma yemeye, Urfa’ya lahmacun yemeye gelmediler. Sanırım tarifini almaya gelmişlerdi ki toplarını tüfeklerini alıp geldiler.
Antep de baklava tarifini vermeyince Fransızlar halen baklava yapmasını bilmiyor. Başkanları Sarkozy, boyuna posuna bakarsan, Antep tabiriyle cücük gibi bir şey, yine Antep tabiriyle bir sümsük vursan boşa gider, hele sille atmaya hiç gelmez. Biz Fransa’yı gelişmişliğin, teknolojinin, demokrasinin beşiği olarak bilirdik. Ama bunlar iki yüzlülük de değil çok yüzlülüğün ta kendisiymiş" dedi.
12 Haziran’da yapılan genel seçim öncesinde Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te CHP olarak üyelerin oy kullandığı bir ön seçim yaptıklarını ve seçim öncesinde büyük bir heyecanla çalıştıklarını kaydeden Peri, "O zamanki arı da gitti, karınca da. Birbirini yiyen ağustosböceği geldi. Ben yerel ve genel seçimlere odaklanmak için görev aldım. Kendi içimizde konuşmaktan, birbirimizle uğraşmaktan dolayı halkın bize güveni yok. Bugün temiz bir sayfa açalım. Örgüt içi mücadeleyi kan davasına dönüştürmeyelim" diye
konuştu.
İl Başkanı Ali Peri’nin konuşmasının ardından Antep savunması kahramanlarından Tüfekçi Yusuf’un oğlu Ahmet Yıldırımdemir babasıyla ilgili anıları anlattı. Ahmet Yıldırımdemir’e İl Başkanı Ali Peri, konuşmasının ardından çiçek takdim etti.
Programın son bölümünde söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Demokrasi ağacı kendi ülkesinde kök salarsa yetişir, meyvesini verir. Demokrasi ağacını başka bir ülkenin toprağından getirirseniz, Noel ağacı gibi kökleri olmaz ve orada yetişmez. Fransızların, Avrupa’nın ve Amerikalıların da Suriye’ye getirdiği ağaç, Noel olarak getirdikleri, kökü olmayan ağaç. Biz CHP olarak Suriye’deki insan haklarının gelişmesinden yanayız. Ama bunun içeriden filiz vermesini isteriz" dedi.
Demokrasi getireceğim diye Irak’a girenlerin amaçlarının oradaki petrol olduğunu ileri süren Toprak, "Bakın Irak’a, 1,5 milyon insan öldü. Evlenen 4 gençten 3’ü ayrılıyor. Ekonomi harap vaziyette. İnsanlar mutsuz. Peki demokrasi geldi mi oraya, gelmedi. Çünkü kimsenin oraya demokrasi getirmek gibi bir niyeti yoktu, amaçları oradaki petrolü paylaşmaktı. CHP olarak o günde karşı çıktık, bugün de karşı çıkıyoruz Suriye ile savaşa. Avrupa ve Amerikalıların o bölgeye niye savaş açmak istediğini de biliyoruz.
Sanayiyi Çin’e, Uzakdoğu’ya kaptırdıktan sonra, savaş sanayisini geliştirmek için birileriyle savaş yapmaları lazım" ifadelerini kullandı.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir