YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 15:14

AK PARTİ SAKARYA İL BAŞKANI UNCUOĞLU: “İLÇE KONGRELERİ SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

A
A
A
AK PARTİ SAKARYA İL BAŞKANI UNCUOĞLU: “İLÇE KONGRELERİ SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, ilçe kongrelerinde yaşanan süreci değerlendirdi: “Biz kongrelerimizin coşku içinde bir bayram havasında geçmesini istiyoruz. Kongrelerin kavgalar içerisinde olmasını istemiyoruz. İlçe kongreleri sürecinden güçlenerek çıkacağız.”
AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısla Sakarya’da görev yapan basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Uncuoğlu, basının Sakarya’da kamuoyunun bilinçlenmesi anlamında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.
Devam eden ilçe kongreleri ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uncuoğlu, “İlçe kongrelerimiz öncesinde tüm kademelerde SKM’lerin, teşkilat mensuplarının, milletvekillerinin kanaatine göre oluşan düşünceler Genel Merkeze iletildi. Genel Merkezimiz ortaya koyulan kriterler ölçüsünde Türkiye çapında 450 ilçe teşkilatımızı yeterli görmedi. Bu kriterlerin değerlendirilmesi 3’e ayrıldı. Birincisi yeterli görülenler, ikincisi yeterli görülmeyenler ve üçüncüsü değerlendirilmesi gerekenler olarak sınıflandı. Genel Merkezin yönetim ile görüşmek istediği ilçelerde önceden yoklamalar yapıldı” dedi.
Kongrelerde gruplar arasında ki çekişmenin uzun süreli kırgınlıklara yol açtığını ifade eden Uncuoğlu, “Bazen bu kırgınlıklar o kadar büyük olur ki bir sonra ki kongreye kadar devam edebilir. Biz adayların çok olduğu kongreleri elbette icra ederiz. Bizim partimizde görev alacak çok donanımlı arkadaşlarımız mevcut. Ama biz partimiz içinde ki hassas dengeleri ve birlik beraberlik havasını gözetmek zorundayız. Günü gelecek kongrede hesaplaşacağız diyerek, parti içi menfaatleri ülke menfaatlerinin önünde tutacak bir parti değiliz. Bunun bu şekilde olmasına asla izin vermeyiz. Biz kongrelerimizin coşku içinde bir bayram havasında geçmesini istiyoruz. Kongrelerin kavgalar içerisinde olmasını istemiyoruz. Hiç kimseye dayatmacı bir mantığımızın olması söz konusu bile değildir. Aday gösterilen arkadaşlarımız ile Teşkilat Başkanımız Ekrem Erdem bizzat görüştü. AK Parti yürüttüğü bu çalışma ile eşi benzeri olmayan bir emeğe imza attı. Teşkilat Başkanımız bin 500’ü aşkın aday ile görüşerek ve teşkilatlardan gelen raporları değerlendirerek karar verildi” diye konuştu.
AK Parti’nin kendini tekrar eden ve yenilenemeyen bir parti olmadığını dile getiren Uncuoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Gruplaşmaların partimize zarar vermesine asla müsaade etmeyiz. AK Parti devleti yönetmek konusunda ki hassasiyetini parti yönetmek konusunda da titizlikle gösteriyor. Bu parti kimsenin keyfine göre dizayn edilemez. Kimseye bir yetki verilmeden keyfi bir karara imza atamaz. Alınan kararların hepsi masada müzakere edilir. Kademelerimizde bu anlayış varken hiçbir milletvekili, il başkanı yada bir yönetici keyfi davranamaz ve keyfi kararlar alamaz. Bu yöntemden şikayet eden arkadaşlarımız, kendi istedikleri isimler göreve gelse böyle şikayette bulunmayacaklardı”
12 Haziran seçimleri öncesi AK Parti teşkilatının Sakarya’da yaşadığı sıkıntılardan dolayı partinin güç kaybedeceğini düşünenlerin yanıldığını ifade eden Uncuoğlu: “Bize Sakarya’da artık başarı kazanamazlar dediler ancak biz Sakarya’da yüzde 62’lik bir başarı kazandık. Sakarya tarihinin görmediği kalabalık mitingler gerçekleştirdik. Bu bizim teşkilat içi gösterdiğimiz birlik ve beraberliğin eseridir. Teşkilatımızda yaşanan küskünlüklerde bile hiç kimse partisini bırakıp gitmez. AK Parti diğer partiler gibi değildir. Bazı ilçelerde olan çok adaylı kongrelere bakarak teşkilat içi zafiyet var diyenler yanılırlar. Biz bu kongrelerden güçlenerek çıkacağız” şeklinde ifadeler kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir