YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 12:12

ORHANGAZİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ AĞUSTOS AYINDA 300 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLAYACAK

A
A
A
ORHANGAZİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ AĞUSTOS AYINDA 300 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLAYACAK

Özel vakıf üniversitesi olarak ağustos ayında hizmete başlayacak olan Orhangazi Üniversitesi, ilk yıl 300 öğrenci kaydederek, 3 ayrı fakültede 7 bölüm ile hizmet verecek.
İlk etapta Yıldırım’da 130 dekarlık alanda 90 bin metrekare kapalı alan inşa edilecek Milli Emlak, Özel İdare ve Yıldırım Belediyesi’nden kiralanan ana kampüste mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ile tasarım fakülteleri 7 ayrı bölüm ile faaliyet gösterecek. Hasanağa ve Mudanya’da da kampüs planlaması yapan Orhangazi Üniversitesi, 4. fakülte olarak 3 yıl sonra Tıp Fakültesi inşaatına başlamayı hedefliyor. Öğrencilerinin yüzde 47 si burslu okuyacak üniversite bir yıllık öğretim ücreti olarak 16 bin lira alacak. Üniversite bünyesinde yurt binaları da tesis edilerek, şehir dışından gelen öğrencilere barınma imkanı da sağlanacak.
Rektör Prof. Dr. Recep İleri, eğitime yatırım yapan ülkelerin hızla çağdaşlaştığına dikkat çekerek, “Donanımlı, entellektüel kapasitesi yüksek, bilim ve sanat alanındaki gelişmelerden yararlanarak ülke geleceği için ahlaki sorumluluk taşıyan fertler yetiştirmek temel hedefimizdir" dedi.
Üniversitelerin evrensel ve dinamik kurumlar olduğuna işaret eden Rektör İleri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya ve medeniyet kalkınmalarının lokomotifi üniversitelerdir. Sürdürülebilir, çevreye saygılı kalkınma sürekli eğitimi gerektirmektedir. Üniversiteler, eğitimin en önemli aşaması olup, üretilen bilgilerin tecrübeye dönüştürüldüğü, araştırma geliştirme merkezleridir. Orhangazi Üniversitesi, faydalı bilgiye ulaşma tekniklerinin verildiği, her türlü düşüncenin ilmi metotlarla tartışıldığı, faydalı bilgilerin üretildiği, dünyadaki her türlü kültürle irtibatın kurulduğu bir merkez olacaktır.”
Prof. Dr. Recep İleri, üniversitelerin her yaştaki öğrenmeye azimli insanlara açık olduğunu kaydederek, “İleride bünyemizde sürekli eğitim merkezlerini de kuracağız. İyi ve ahlaklı, özgüvenli, çalışkan ve meslek sahibi insanlara memleketimizin ihtiyacı vardır. Bu hedefle Türkiye’nin en önemli şehirlerden Bursa’da alt yapısı sağlam, vizyonel bakış açısı ile bilgi ve değer üreten üniversite kurmaya karar verdik. Yıldırım ilçesinde tahsis edilen 130 dekarlık alanda, hayırseverlerin bağışları ile üniversite inşaatımız hızla devam etmektedir. Üniversitenin üçte birini oluşturacak Yıldırım ana kampüsümüzü ağustos ayında 2012:2013 öğretim döneminde 3 fakülteye ait 7 bölüm Yıldırım’da hizmet alınacaktır. Mühendislik fakültesinde elektrik elektronik, makine ve inşaat bölümleri olacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, işletme, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümleri yer alacak. Tasarım Fakültesinde mimarlık bölümü bulunacaktır. Dördüncü fakülte olarak tıp fakültesi açılması düşünülüyor. 200 yataklı bir hastane olması, eğitim ve morfoloji binalarının kurulması 3 yılı bulacaktır” dedi.
Uludağ Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hilmi Gülcemal de, arazinin alınmasına ilişkin bir soruya, "Kamu arazisi, kamu hizmeti için tahsis edildi. Kamu yararına bir vakıf olarak ihale sürecine girerek aldık. Vakıf üniversiteleri rektörleri de ilgili eğitim vakfının yönetim kararı ve YÖK tarafından tayin ediliyor. Vakıf üniversitelerinin birinci maksadı, burs ile öğrenci okutmaktır. Türkiye’de 12 bin lira ile 40 bin lira arasında üniversiteler var. Bursa’da uygun olabilecek bir ücret olarak yıllık 16 bin lira fiyat belirledik. Bizim marka değerimiz henüz oluşmadı. 2 ile 5 yıl arasında marka değerimizi oluşturmayı hedefliyoruz. İlk yıllarda yüzde 47 oranında burslu öğrenci bulundurmayı planlıyoruz. Bursluluk şekli de yüzde 100, 50 ve 25 bursluluk oranları ile olacak. Bu oran ortalaması yüzde 47 planlandı. Büyük fedakarlık göstermek istiyoruz. Bursa’nın zeki, azimli çocuklarının, paramız yok diye üniversite okumamasını ortadan kaldıracağız. Dereceli burslar koyacağız. 1 ile 100 arası, 1000 arası gibi derecelerden alacağız. Barınma imkanı da sağlanacak. Bir ülkenin yetişmiş insan gücü çok önemlidir” diye konuştu.
Orhangazi Vakıf Üniversitesi’nin, Milli Emlak’ten kiralama yolu ile elde ettiği, Hasanağa’da toplu konut bölgesinde 28 dekarlık bir eğitim alanı ile Mudanya’da kısmen satın alınarak, kısmen bağışla alınan arazileri de bulunuyor. Vakıf, Tıp Fakültesinin hangi bölgede inşa edileceğine ise henüz karar vermedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.