YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 17:31

HAYIRSEVER İŞLETMELERDEN EMNİYET`E ARAÇ BAĞIŞI

A
A
A
HAYIRSEVER İŞLETMELERDEN EMNİYET`E ARAÇ BAĞIŞI

Soma Kömür İşletmeleri AŞ., İmbat Madencilik AŞ., Kimtaş Kireç Sanayi ve Erdenler Hazır Beton şirketleri, Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 4 adet araç bağışında bulundu.
Hayırsever şirketler tarafından bağışı yapılan 4 adet binek araç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün de katıldığı törenle İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne teslim edildi.
Törende konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Kaymakam Bey verdiği brifingde Soma’da asayişin ne kadar güzel olduğunu ifade etti. Gerek kurumların gereksede halkımızın sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalar, hayırseverlikleri ülkemizin birlik bütünlüğünün ve gelişmesine yapmış olduğu en değerli katkılardır. Bunlar da her türlü takdirin üzerindedir. Burada bu güzelliklerden bir tanesini birlikte yaşıyoruz. Emniyet teşkilatımıza değişik kurumlarımızca 4 yeni araç kazandırılmış. Buna öncülük eden herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Veren el alan elden hayırlıdır. Hep bunu ifade ediyoruz. Onlar gerçekten devletimizin ve Soma’nın asayişini daha iyi noktalara götürülmesi adına bu değerli katkıyı yaptılar. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tabi önünde bulunduğumuz emniyet binamızda mavi lacivert renkte, aynı zamanda Soma’yı temsil ediyor. Burası da Soma halkının ve müesseselerinin bir armağanıdır bundan dolayı da bir kere daha teşekkür ediyoruz ve bu örnek bağışların herkese örnek olmasını diliyorum." dedi.
Soma’da yapılan bir çok hizmet kuruluşunda hayırsever şirketlerin, kamu kurumlarının ve halkın büyük katkılarının olduğunu belirten Kaymakam Abdülkadir Karataş, "4 adet binek tipi sıfır kilometre araçlar 4 saygın kurumumuz tarafından satın alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne bağışlanmıştır. Emniyet’imizin merkez hizmetleri son 3 yılda yüzde 40 civarında genişleme sağlamıştır. Turgutalp kasabası, İstasyon Mahallesi ve termik santralin bulunduğu alan daha önce jandarma bölgesiyken polis bölgesine alınmıştır. Hem nüfus potansiyeli olarak hem de yerleşik alan itibariyle polisin sorumlulukları artmıştır. Bu artışla beraber hizmet araçlarının alımı sorunu ortaya çıkmıştır. Soma halkımız ve burada çalışan firmalar bu konuya duyarsız kalmadılar. Daha önce yine connect tipi araçlar bağışlamışlardı şimdi de asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere binek tipi araçlar bağışladılar. Ben bu bağışlardan dolayı emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.
Soma Kömür İşletmeleri Temsilcisi Yılmaz Taşkın’a, İmbat Madencilik Temsilcisi Gökalp Büyükyıldız’a, Kimtaş Kireç Sanayi A.Ş temsilcisi Hikmet Sezenler’e ve Erdenler Hazır Beton Şirketi Temsilcisi Mehmet Erden’e yaptıkları araç bağışlarından dolayı plaket verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.