YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 15:04

MİLLETVEKİLİNDEN ÖĞRENCİLERE ENERJİ TASARRUFU DERSİ

A
A
A
MİLLETVEKİLİNDEN ÖĞRENCİLERE ENERJİ TASARRUFU DERSİ

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, öğrencilere enerji tasarrufunun önemini anlattı.
Özel Osmangazi İlköğretim Okulu’nda Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa konuşması olarak Milletvekili Mustafa Öztürk ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal katıldı. Öğrencilerden enerji israfına dikkat etmelerini isteyen Öztürk, "Günlük hayatımızın her safhasında enerjiyi verimli kullanmak suretiyle aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamalıyız. Binalarda yalıtımla yüzde 30, sanayide yüzde 20 ve ulaşımda yüzde 15 enerji tasarrufu sağlamak mümkün. Bu da dört Keban Barajı, yani 7 buçuk milyar lira eder. Kullandığımız enerjinin yüzde 70"ini yurtdışından döviz olarak satın alıyoruz. Dışa bağımlı bir şekilde yaşamamak için enerjiyi daha verimli kullanmalıyız. 100 watt’lık lambalar yerine tasarruflu 20 watt’lık lamba kullanmalıyız. Çünkü her evde üç tane lambayı bu şekilde değiştirmiş olsak, Keban Barajı’nın ürettiği elektriğin iki misli tasarruf edilmiş olur" dedi.
Enerji verimliliğinin artırılmasında ulaşımın da mühim olduğunu söyleyen Öztürk, "Hem toplu taşıma, hem enerji tasarrufu, hem de ülkemizin gelişmişliği anlamında çok önemli projelerden biri de demir yolu ve hızlı tren projesidir. 2023’e Türkiye’yi hızlı tren ağları ile örülmüş olarak göreceksiniz. Bursa-Ankara, Bursa-İstanbul ve Bursa-İzmir hızlı tren ağının ilk ayağıdır. Şu anda Bursa-Yenişehir için ilk adımı attık. İmzalanan projeleri 2016 yılında tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.
ENVER Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal ise, "Enerji ile ilgili giderek artan talep ve buna karşılık sunulan arz dengesi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de verimlilik konusunu ön plana çıkarmıştır. Bursa, bu alanda da öncü çalışmalar yapmaktadır. Başta valilik bünyesinde oluşturulan Enerji Verimliliği Koordinasyon Merkezi ile tüm kamu, özel ve sivil toplum örgütleri iş birliği halinde bu önemli meseleye çözüm getirilmeye çalışılmaktadır. Enerji verimliliği, ulaşımdan sanayie, okullardan inşaata kadar pek çok alanı ilgilendiren bir meseledir. Enerji verimliliği ile daha fazla işi daha az enerji harcayarak yapmak hedeflenmektedir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık’ta minik yüreklerin 23 Nisan coşkusu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Ayvalık’ta saat 09.00’da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu’nda sürdü. Yüzlerce Ayvalıklının katıldığı stadyumdaki etkinlikler; Ayvalık Belediyesi’nin bando takımının eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı. Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Mili Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün değerini bir kez daha idrak ediyoruz.”dedi. Güner Bahadır’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteriler, bayram nedeniyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmigeçit ile sona erdi. Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayınladığı mesajda, "Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder. Dünyada çocuklara armağan edilen En Güzel Bayram Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.