GENEL - 19 Aralık 2011 Pazartesi 18:08

BAKAN EROĞLU BOLU`DA

A
A
A
BAKAN EROĞLU BOLU`DA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin ağaçlandırma konusunda dünyada üçüncü sırada olduğunu söyleyerek, "Belçika’nın 3 milyon hektar olduğunu düşünürsek, Belçika’nın yüzey alanına eşit bir alanda Türkiye’yi ağaçlandırmış olacağız" dedi.
Bolu Aladağlar’daki sertifikalı tohum dikim alanını incelemek için Bolu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak D-100 Karayolu üzerinde bulunan Hayrettin-i Tokadi türbesini ziyaret etti. Bakan’ın türbe ziyareti öncesi jandarmanın eğitimli köpeği ’eylem’ çevrede arama yaptı. Türbenin karşısında bulunan ve yeni yapılan hizmet binasını inceledikten sonra 2008 yılında vefat eden ve cenazesine katıldığı Nakşibendi şeyhi Ahmet Palazoğlu’nun türbenin başında dua etti. Bakan Eroğlu, daha
sonra Bolu Valiliği’ne geçiş yaptı. Valilik ziyaretinde Bolu’nun orman açısından Türkiye’nin en zengin ili olduğunu söyleyen Veysel Eroğlu, "Bolu’nun yüzde 66’sı orman. Burada ’sertifikalı ormancılık’ faaliyeti başlattık. Türkiye’de tohum atarak fidanların tohumlama çalışmasıyla ağaçlandırmanın daha da artmasını göstereceğiz. Kayseri’de sedir tohumlarının helikopterle atılması çalışmasını yapmıştık. Aradan 15 ay geçmesine rağmen 15 santim yükseklikte fidan haline geldiğini görmenin mutluluğunu yaşadım.
Fidan yetiştirmenin gayretinde olacağız. Türkiye’de ağaçlandırma çok önemli. Büyük önem veriyoruz. Şu anda dünyada ağaçlandırma da 3’üncü sıraya yükseldik. Bu bizim için büyük gurur. Türkiye’nin ağaçlandırılacak çok alanı var. Ormanlar tabi servet, ülkemizin akciğerleri. Tarım alanları değil ama dağdaki boş alanları mutlaka ağaçlandırmamız lazım. Ağaçlandırma seferberliği çok hızlı ve iyi bir şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.
Türkiye’yi, Belçika’nın yüzölçümü kadar ağaçlandırmak üzere olduklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Bu çalışmayı Başbakanımız imzaladı. Tüm kuruluşlar çok büyük fedakarlık yaptı. Neticede, 2008 yılından beri 1.8 milyon hektara ulaştık. Önümüzdeki yıl sonuna kadar 2.3 milyon hektarı aşacağız. Bu ne demek? Belçika’nın 3 milyon hektar olduğunu düşünürseniz, neredeyse Belçika’nın yüzey alanına eşit bir alanda Türkiye’yi ağaçlandırmış olacağız. 3 milyar adet fidan dikmiş olacağız. Bu çalışmalar takdire şayan.
Teşkilatımızla gurur duyuyorum. Ayrıca okulların bahçeleri şehir içinde güzel bir bahçe olacak. Hastaneler, camiler. Bütün buraları ağaçlandıracağız. Şu ana kadar 6 bin kilometre yolların kenarlarını ağaçlandırdık. Bunlar gurur kaynağı. Bu çalışmalar devam edecek" diye konuştu.
Bakan Eroğlu, valilikteki ziyaretinin ardından, Bolu Belediye Başkanlığı’na geçti. Burada da kısa süre duran Bakan, daha sonra Aladağlara hareket etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir