DÜNYA - 28 Aralık 2011 Çarşamba 12:12

BURAK YILMAZ, AVRUPA YILDIZLARINI GERİDE BIRAKTI

A
A
A
BURAK YILMAZ, AVRUPA YILDIZLARINI GERİDE BIRAKTI

Trabzonspor formasıyla altın çağını yaşayan Burak Yılmaz, isimleri Avrupa’da gol ile anılan yıldız futbolcular arasında ilk sıralarda yer alarak bir çok yıldız ismi de geride bıraktı.
Avrupa’da 2011-2012 sezonunu ilk yarısının sona ermesiyle birlikte takımları adına en çok gol atan isimler ön plana çıkarken, Cristiano Ronaldo ve Messi her zamanki gibi ilk sırayı paylaştı. Bu isimleri takip eden futbolcular arasında bordo-mavili forma ile oynadığı 14 maçta 16 gol atan Burak Yılmaz da yer alırken, Avrupa’da isimleri gol ile anılan bir çok yıldızı da geride bıraktı.
İspanya, İngiltere, Almanya İtalya, Fransa, Hollanda ve Belçika liglerine bakılarak yapılan araştırmada Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 14 maçta attığı 16 golle Burak Yılmaz, bonservis bedelleriyle Avrupa’yı sarsan yıldızları geride bıraktı.
Her zaman olduğu gibi Real Madrid formasını giyen Cristiano Ronaldo oynadığı 16 maçta 20 gol atma başarısı gösterirken bu oyuncuyu 100 Milyon Euro’luk bonservis dünyanın en pahalı futbolcusu olan Lionel Messi 17 golle takip etti. Real Madrid’den Higuain 15 maçta 12 gol, Valencia’dan Soldado 16 maçta 11 gol, Atletico Madrid’den Falcao 13 maçta 9 gol attı.
Trabzonspor’un golcü oyuncusu Burak Yılmaz İngiltere Ligi’nde mücadele eden golcülerle kafa kafaya giderken bir çok yıldızı da geride bıraktı. Arsenal formasını giyen Robin Van Persie 18 maçta 16 gol atarken bu oyuncuyu aynı ligde Newcastle forması giyen Demba Ba 17 maçta attığı 14 golle takip etti. Manchester United formasıyla Wayne Rooney ise 17 maçta 13 gol attı. Bu sezon Manchester City tranfer olan Kun Agüero ise 17 maçta 13 gol attı.
Almanya Ligi’nde ise Burak Yılmaz yine bir çok ismi solladı. Bayern Münih forması gilen Mario Gomez 16 maçta 16 gol, Schalke 04 forması giyen Klaas Jan Huntelaar 16 maçta 15 gol, Köln forması giyen Lukas Podolski ise 16 maçta 14 gol attı.
Burak Yılmaz, İtalya Ligi’ndeki golcüleri ise solladı. Atalanta forması giyen German Denis 16 maçta 12 gol atarken, Milan forması giyen Zlatan İbrahimovic ise 13 maçta 11 gol attı. Udinese forması giyen Antonio Di Natale 15 maçta 10 gol attı.
Burak Yılmaz, Trabzonspor’un eski futbolcusu Umut Bulut’un forma giydiği Fransa Ligi’ndeki golcüleri de geride bıraktı. HSC Montpellier takımında forma giyen Olivier Giroud 18 maçta 13 gol atarken, FC Paris Saint Germain takımında forma giyen Kevin Gameiro ise 19 maçta 9 gol attı. Olympique Marseille takımında forma giyen Loic Remy 18 maçta 7 gol attı.
Hollanda Ligin de de durum değişmedi. Türk golcü Burak Yılmaz bu liugdeki forvetleride solladı. SC Heerenveen takımında forma giyen Bas Dost 17 maçta 14 gol atarken, PSV Eindhoven’de forma giyen Dries Mertens 17 maçta 13 gol attı. Feyenoord’da forma giyen forvet oyuncusu John Guidetti ise 12 maçta 11 gol attı.
Belçika Ligi’Nde ise RAEC Mons Takımında forma giyen Jeremy Perbet 18 maçta 16 gol atarken, Truiden takımında forma gilen Reza ise 18 maçta 10 gol attı. Anderlecht takımında forma giyen orta saha oyuncusu Guillaume Gillet ise 17 maçta 10 gol kaydetti.
Türkiye’de ise Trabzonspor forması giyen Burak Yılmaz 14 maçta 16 gol atarken bu oyuncuyu 7 golle Gençlerbirliği’nden Herve Tum takip etti. İstanbul Büyük Şeheri Belediyespor’dan Pierre Webo ise 15 maçta 7 gol attı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.