YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:30

TURHAL BELEDİYESİ ARAÇ PARKINI YENİLİYOR

A
A
A
TURHAL BELEDİYESİ ARAÇ PARKINI YENİLİYOR

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, araç parkını yenilemek suretiyle daha sağlıklı, güvenli ve masrafsız hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.
Turhal Belediyesi tarafından alınan 2 adet çift kabinli pikap düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşma yapan Başkan Gözen, görevi devraldıkları günden bugüne araç parkını yenilemeye çalıştıklarını söyledi. 5 yeni otobüs daha almayı planladıklarını ifade eden Başkan Gözen, "Bundan 8 sene önce göreve geldiğimizde araç parkında hizmet veren araçların yaş ortalaması 25 ve üzeri idi. İşte bu araçlarla halkımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Biz gördük ki araçlara harcanan yakıt ve parça masrafı adeta yen alınan araçlarımızın her yıl birkaç tanesini alacak pozisyona gelmişti. Bunların hepsini değerlendirdiğimiz zaman görüyoruz ki araçların hemen hemen yenilenmesi gerekiyor. İşte bu doğrultu da bugüne kadar 2 adet kamyon, 2 adet itfaiye, 1 adet paletli ekskavatör, 1 adet lastik tekerlekli kazıcı ve yükleyici, 1 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu, 2 adet aşevinde evlere servis için minibüs, 1 adet morglu cenaze yıkama aracı, 1 adet zabıta için Kango araçları alarak halkımızın hizmetine sunduk. Bugünde 2 adet çift kabinli pikabı sizlere birlikte hizmete sunacağız" dedi.
Belediye’de hizmet veren 12 otobüsün 30 yaş civarında olduğuna dikkat çeken Başkan Gözen, "Bu ne demek oluyor. Bunlar artık miadını doldurmuş, sürekli cebinizden yiyen araçlar olmuş. Belediye Meclisimiz geçtiğimiz aylarda kararını aldık. Turhal’ımıza 5 adet yeni otobüs alacağız. Bunlardan 4 tanesi büyük 1 tanesi de midibüs yani küçük otobüs olacak. Yeni otobüslerimizin en önemli özelliği engelliler ve yaşlılar için asansörlü olmasıdır. Otobüslerimiz aynı zamanda çağın gerektirdiği şekilde modern ve konforlu olacak. Hemşerilerimizin sağlığı ve konforu bizim için paranın da pulunda üstünde" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından yeni araçlar kurban kesilerek okunan duaların ardından hizmete sunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir