DÜNYA - 28 Aralık 2011 Çarşamba 09:58

NBA`DE 5 MAÇ VARDI

A
A
A
NBA`DE 5 MAÇ VARDI

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 5 karşılaşmayla devam edildi.
OKUR’LU NEW JERSEY, ATLANTA KARŞISINDA DAĞILDI
Milli basketbolculardan Mehmet Okur’un yeni takımı New Jersey Nets, bu sezon evinde oynadığı ilk maçta Atlanta Hawks karşısında adeta dağıldı. New Jersey rakibine 106-70 gibi tarihi bir farkla boyun eğdi.
New Jersey, takım olarak 22/71 gibi çok düşük bir şut yüzdesiyle oynarken, üç sayı çizgisinin gerisinden ise 5/21 isabet sağlayabildi.
Hawks’ta kenardan gelen oyuncular Vladimir Radmanovic 17, Zaza Pachulia 13 ve Tracy McGrady ise 12 sayıyla oynayarak galibiyette büyük pay sahibi oldular. Marvin Williams ise 14 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma ile galibiyette etkili oldu.
Geceyi sahasında aldığı farklı yenilgiyle kapatan New Jersey’de ise oyuna kenardan gelen MarShon Brooks attığı 17 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Kris Humphries 11, Deron Williams ise 10 sayıyla maçı tamamladılar.
Nets formasıyla ilk maçında 0/3 şut oranıyla karşılaşmayı sayı atamadan tamamlayan milli basketbolcu Mehmet Okur ise ikinci maçında da hayal kırıklığı yaşattı. Okur, kenardan gelip 21 dakika süre aldığı mücadeleyi 3 sayı, 2 ribaunt, 1 asistle tamamlarken 1/6 gibi düşük bir genel şut oranı yakaladı. Milli oyuncu üç sayı çizgisinin gerisinden ise ¼ isabet sağlayabildi.
ERSAN’LI MİLWAUKEE, MİNNESOTA’YI DEVİRDİ
Milli basketbolculardan Ersan İlyasova’nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, bu sezonki ilk galibiyetini Bradley Center’da ağırladığı Minnesota Timberwolves karşısında 98-95’lik skorla aldı.
Maça ilk 5 başlayan ve 25 dakikaya yakın süre alan Ersan İlyasova 6 sayı, 6 ribaunt, 1 top çalma ve 1 blokla oynadı. Ersan 3/5 genel şut ortalaması tutturdu. Milwaukee adına takımın en skorer ismi 24 sayı, 7 asistle oynayan Brandon Jennings’di.
Minnesota’da Kevin Love’un 31 sayı, 20 ribauntluk göz kamaştırıcı performansı galibiyet için yeterli olmazken, Luke Ridnour da 17 sayıyla skora katkı sağladı.
LAKERS, ENES’Lİ JAZZ’A PATLADI
Milli oyunculardan Enes Kanter’i kadrosuna katan Utah Jazz, sezon açılışında deplasmanda karşılaştığı Los Angeles Lakers’a 96-71 yenildi. Paul Milsap 18 sayı, 8 ribauntla takımının en skorer ismi olurken, oyuna kenardan dahil olan ve 20:30 dakika süre alan Enes Kanter ise 5 sayı, 11 ribaunt, 1 blokluk performansıyla dikkat çekti. Enes 1/7 genel şut ortalaması ile oynarken, serbest atış çizgisinin gerisinden ise 3/4 isabet sağladı.
Sezona üst üste 2 yenilgi alarak başlayan Los Angeles Lakers ise üçüncü gecede üçüncü maçında adeta Jazz’a patladı. Sezonun ilk galibiyetine uzanan Lakers’ta Kobe Bryant 26 sayı, 8 ribaunt, 5 asistle maçı tamamlarken, İspanyol yıldız Pau Gasol ise 22 sayı, 9 ribaunt, 5 blokla oynadı.
NBA’de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:
Atlanta: 106 - New Jersey: 70
Boston: 107 - Miami: 115
Minnesota: 95 - Milwaukee: 98
Sacramento: 79 - Portland: 101
Utah: 71 - LA Lakers: 96
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.