ASAYİŞ - 09 Ocak 2012 Pazartesi 15:32

ANKARA`DAKİ FAİLİ MEÇHUL SORUŞTURMASI

A
A
A
ANKARA`DAKİ FAİLİ MEÇHUL SORUŞTURMASI

Ankara’daki faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, 2 Mart 1995’te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit’in ortağı Hakkı Yaman Namlı ifade verdi.
Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür’e yaklaşık 3,5 saat ifade veren Namlı, ifadenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin sorusu üzerine ’tanık’ olarak ifadesine başvurulduğunu söyleyen Namlı, "Tarık Ümit’in kaybolmasıyla ilgili devlette olmayan bilgileri tazeledik. Susurluk’un da tanığıyım, bunun da tanığıyım" diye konuştu.
Gazetecilerin ’ne söylediniz?" şeklindeki sorusu üzerine ise Namlı, "Gerçekleri" karşılığını verdi. Abdullah Çatlı’yı tanıyıp tanımadığının sorulması üzerine ise, "Tanırım tabii" cevabını verdi.
Tarım Ümit’in kendisine ’ölüm listelerinden bahsetmediğini ifade eden Namlı, Tarık Ümit’in kim tarafından kaçırıldığı konusunda bilgisi olmadığını öne sürerek, "Onu Sayın Savcıya sorun" şeklinde konuştu.
"O dönemde yasadışı işler yapıldı mı?" şeklinde soru üzerine Namlı, "Bilemeyeceğim. Öyle bir şey yok. Ama gerçeği söyledim. Gereğini anlattım’’ dedi.
Namlı’nın ifadesinin tamamlanmasının ardından eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın ifadesinin alınmasına geçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir