YEREL HABERLER - 21 Aralık 2011 Çarşamba 12:46

KARAMAN`DA YATIRIMLARI İZLEME VE GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

A
A
A
KARAMAN`DA YATIRIMLARI İZLEME VE GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Karaman’da 15 günde bir yapılan Yatırımları İzleme ve Genel Değerlendirme Toplantılarının 18’ncisi Vali Süleyman Kahraman başkanlığında gerçekleştirildi.
İşkur İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Polisevi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Vali Yardımcıları Latif Memiş ve Ferhat Burakgazi ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız ve daire müdürleri katıldı. Vali Süleyman Kahraman, Karaman’da yapılan ve yapılacak işlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmanın ve belli konularda fikir birliğine varmanın kendilerini başarıya daha çabuk ve daha kolay ulaştıracağını söyledi. Vali Kahraman, bu programların Karaman’a dair idealleri ve hedefleri buluşturduğunu dile getirerek, "İdeali olmayan, belli bir sistemle çalışmayan, kuralsız ve kanunsuz yaşayan milletlerin bir medeniyet kurması da, bir medeniyeti yaşatması da mümkün değildir. Karaman’da yapılan ve yapılacak işlerle ilgili birbirimizle fikir alışverişinde bulunmamız ve belli konularda fikir birliğine varmamız bizi başarıya daha çabuk ve daha kolay ulaştıracaktır. Biz periyodik olarak bu toplantıları düzenliyoruz. İstiyoruz ki problemlerin ortadan kaldırılmasında istişarenin ve diyaloğun çözümü kolaylaştıracağını ve hatayı en aza indireceğini düşünüyoruz. Bilim ve teknoloji insanlığın ortak aklıyla çıkıp gelişti. Her şeyden önce amacımız Karaman’la ilgili doğru kararlar almak ve aldığımız kararları başarıyla uygulamaktır. Burada her konuyu enine boyuna düşünüyor, yeni fikirlere ulaşıyoruz. Daha önceki dokümanlarımız üzerine çalışıyoruz, gerekirse konularla ilgili araştırmalar yapıyoruz. Bütün bunlar bizi daha iyiye ve daha güzele ulaştırıyor. Karaman hoşgörünün ve sevginin şehri ve kurumlarımız arasında gayet sağlıklı bir ilişki var ve bu toplantılar bu ilişkiyi daha da güçlendirecektir" dedi.
İşkur İl Müdürü Kenan Ateş’in kurumun genel yapısı ile ilgili bilgi vermesiyle başlayan toplantıda KOSGEB Uzman Yardımcısı Erhan Yakıcı da işletme geliştirme, finansman, laboratuvar ve bilgilendirme destekleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise, Karaman Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uğurlu, koruma amaçlı imar planının kabul edildiğini, Bifa Kavşağı’nda yapılacak köprülü kavşağın Ocak ayında ihale edileceğini, Karaman’ın içme suyunun Yeşildere Barajı’ndan sağlanmasına yönelik projenin ihale tarihinin bugünlerde belli olacağını aktardı. Almanya gezisiyle ilgili izlenimlerini de anlatan Belediye Başkanı Uğurlu, incelemelerinin ve görüşmelerinin gayet olumlu geçtiğini, Almanya’da yatırımcılara Karaman’ın avantajlarını aktardıklarını ve Karaman’a bir grubun incelemelerde bulunmak üzere geleceğini açıkladı. Yatımları Değerlendirme ve İzleme Toplantısı daire müdürlerinin yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi vermesinin ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.