DÜNYA - 22 Aralık 2011 Perşembe 18:05

KAYSERİ ERCİYESSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YILMAZ, İLK DEVREYİ DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
KAYSERİ ERCİYESSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YILMAZ, İLK DEVREYİ DEĞERLENDİRDİ

Bank Asya 1. Lig’in ilk devresini 27 puanla kapatan Kayseri Erciyesspor’un teknik direktörü Fikret Yılmaz, 32 kişilik kadroyu 25’e düşürmeyi istediklerini ve yapılacak transferlerle takımı layık olduğu yere yükseltmeyi planladıklarını söyledi.
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz, kulüp tesisleri toplantı salonunda teknik kadronun da katılımıyla yaptığı basın açıklamasında ligin ilk devresini değerlendirdi. Başkan Yılmaz, ilk devrenin kapanış maçı olan Sakaryaspor A.Ş. karşısında galibiyet ile ayrılmaları halinde ligi lider bitebileceğini söyleyerek, "Eğer son Sakaryaspor A.Ş. maçını kazansaydık ilk devreyi lider bitirecektik. Şu an lider ile aramızda 3 puan fark var" dedi.
A2’de forma giymiş birkaç oyuncuyu da takıma kattıkları için mutlu olduklarını söyleyen Yılmaz, 32 kişilik kadrodan belirli oyuncularla da yollarını ayıracaklarını kaydetti. Yılmaz, "İlk devrede 32 kişilik çıkmış olmamıza rağmen Bank Asya’da oynayabilecek kapasitede oyuncu kısıtlıydı. Bu bizi zor durumlara düşürdü. Transfer olarak getirdiğimiz oyuncuların bir kaçı bize hayal kırıklığı yaşattı. Zaman zaman oyuncu değiştirmede sıkıntı çektik. Bunun sıkıntısını yaşadık" diye konuştu.
İlk devre de Başkan Ziya Eren ve yönetim kurulu üyeleri ile taraftarlar olarak bütünlük içerisinde 27 puan topladıklarını hatırlatan Yılmaz, bunu başarı olarak değerlendirdiğini kaydetti. Yılmaz, "İkinci devre için yönetim kuruluna rapor sundum. Başkanımız Ziya Eren, yönetim kurulu ile toplantı yaparak değerlendirme yapacaktır. Eksik oyuncularda taleplerimde vardı. İkinci devre çok daha iyi bir kadroyla Kayseri Erciyesspor’u layık olduğu yere getireceğiz" şeklinde konuştu.
"3 VEYA 4 KİŞİ TRANSFER YAPACAĞIZ"
Mali olarak takımdaki oyunculardan üstün olmayacak şekilde 3 veya 4 oyuncu transfer yapmayı planladıklarını ifade eden Yılmaz, "Bundan sonra 32 kişiyle idmana çıkamayız çünkü artık bi idealimiz var" dedi.
"5 YILDIZLI OTEL GİBİ İMKANA SAHİP OYUNCULAR KUPA MAÇINDAN KENDİNİ GÖSTEREMEDİ"
Kupa maçını değerlendiren Yılmaz, "Kupa maçında rakibi hafif görmedik ancak baskılı oynayamadık. 32 kişilik şişkin kadroyu bu maçta daha iyi görebiliriz diye düşündük. Bank Asya kapasitesinde olan olmayan oyuncuları gördük. Bank Asya’da yıldız diye alınan oyuncular Adana Demirspor’da da oynayamazlar. Bu bizi üzdü. Yapacak bir şey yok. Biz Bank Asya takımıyız. Elendik ama benim için faydalı bir maç oldu. Burada oyuncuların bazısı yiyor, içiyor, yatıyor ve idmana çıkıyor. 5 yıldızlı otel gibi. ’Çık oyna
görelim’ dedik ve gördük. Bize bir şey göstermeleri gerekiyordu. Maalesef birkaçı hariç kendilerini gösteremediler. Kadroyu 25 kişi olarak tutmayı planlıyoruz. Fazlası olamaz olmayacakta" diye konuştu.
Yılmaz son olarak iyi takım yapıldığı takdirdi ikinci yarı iyi performans sergileyerek Kayseri Erciyesspor’u hak ettikleri yere götürebileceklerine inancının sonsuz olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir