YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 15:03

KORDON`UN İMAJ TARTIŞMASINDA İPLER GERİLİYOR

A
A
A
KORDON`UN İMAJ TARTIŞMASINDA İPLER GERİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kordon esnafı arasında yaşanan tente krizi tartışmaları devam ediyor. Kordon’nun imaj tartışmalarına İzmirlinin karar vermesi gerektiğini belirten Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, 1,5 ay içerisinde miting düzenleyeceklerini ifade ederek; "İzmir demokrasinin merkezi olmaktan çıktığını korku imparatorluğu ile yönetildiğini belirterek; "Gizli bir el başkanın gözünü kapatmış Kordon’u görmezden geliyor.Eğer böyle giderse işletmelerin camlarına ’burada oturulamamasının sebebi Aziz Kocaoğlu’dur’ yazacağız" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Kordon’a yönelik düzenlenen operasyon hakkında; ’Müdahale etmezsek Kordon, prefabrik ev görünümüne bürünecek’ açıklamasına tente krizi’nde sürekli ismi geçen ve kordon esnafının sözcüsü haline gelen İzmir Kordon İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Şanlı’dan yanıt geldi. Başkan Kocaoğlu’nun açıklamalarını üzülerek okuduğunu ve dinlediğini ifade eden Ömür Şanlı; "Biz bu derneği kurduğumuz zaman çözüm üretmek için kurduk. Belediyeye sorun üretmek için değil. Kordon insanları ile güzeldir. Başkan dayatma yapıyorlar’ diyor. Acaba dayatmayı biz mi yoksa partisinde yaşanan iç çekişmeden dolmayı kendileri mi yapıyor? Biz Avrupa standartlarında mevcut olan tenteleri istiyoruz. Ama Kocaoğlu gözümüzün içine baka baka yalan söylemeye devam ediyor. Eğer sorun varsa çözüm üretmek zorundalar. Kent estetiğine uygun değilmiş. Beğenmiyorlarmış. Ben eminim beğenip beğenilmediği bile sorulmamıştır" dedi.
’BAŞKAN ÇÜRÜKLE SAĞLAMI AYIRTETSİN’
Kordon’nun bacasız bir sanayi olduğunu ve kent ekonomisine ciddi katkı sağladığını açıklayan Şanlı, yaşadıkları sorunun mevsimsel bir sorun olmadığını dile getirdi. Yaz, Kış vatandaşları Kordon manzarasından mahrum bırakarak mekan içinde oturtmanın bir anlamı olmadığını aktaran Şanlı; ’Başkanın gözünü gizli bir el kapatmış. Başkan adeta bir aracın dikiz aynasından bakar gibi yoluna devam ediyor. Biz İzmir ekonomisine ve hem de devletimize kazandırıyoruz. Yılbaşından sonra kim ne kadar kira veriyor. Kim ne kadar vergi veriyor. Bunun hepsini açıklayacağız. Başkan Kocaoğlu’nun; ’Kordon’da beni bile kolumdan çekiştirdiler’ açıklamasını da değerlendiren Şanlı kendilerine yalan söylendiğini ve sorunun tüm esnafa mal edilmemesi gerektiğini savunarak şöyle konuştu: "Acaba o esnafa ne kadar ceza ödendi diye sormak istiyorum. Kapı aralıklarına konulan masa ve sandalyelerle geçişler kapatılıyor. 154 TL değerinde ceza yazılıyor. Sayın Başkan çürükle sağlamı ayırt etmesi lazım. Belediye birkaç esnafın yaptığını tüm çalışanlara mal etmemeli. Herkese masal anlatmaya devam ediliyor. Buradaki aileleri kışkırtılıyor, Başkan bunu çok iyi beceriyor. Biz ekmeğimizi kazanmak istiyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir."
İZMİR KAFELERİNİN KAPATILMASI İÇİN AK PARTİLİ BELEDİYENİN GELMESİ ŞART DEĞİL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde İzmir’de katıldığı ’Demokrasi Özgürlük’ mitingindeki; ’Kafelerinize sahip çıkın, yoksa AK Partili belediye gelip kapatılır’ açıklamasını hatırlatan Şanlı;’CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir mitinginde ’Kafelerinize sahip çıkın AKP gelirse bu kafelerinizi kapatacak’ dedi. AK Parti’ye gerek yok. Başkan zaten kapatmaya çalışıyor. İstanbul’u diğer CHP’li ve AKP’li belediyeleri ziyaret edelim. Var mı yok mu bakalım. AK Parti’nin gelmesine lüzum yok. Gelmeden de kapatılıyor. Biz de talebimize karşılık olarak 1,1,5 ay içerisinde esnaf odalarını ve vatandaşlarımızın da iştirak etmesini istediğimiz bir mitingi düzenleyeceğiz" diye kaydetti.
Şanlı yılbaşı ve bayramlarının kendilerini mutlu etmediğini de sözlerine ekleyerek; " Yılbaşı ve bayramlar bizim için hep acı geçiyor. Sabaha yine bir operasyon düzenlenir diye bekliyoruz. Bu ceza İzmirliye kesiliyor. İzmirli ne istiyor bakalım. Başkan İsterse Gündoğdu Meydanı’na bir sandık koyalım ve referanduma gidelim ama buna da yanaşmaz. Başkan aslınca cezası buraya gelen İzmirlilere kesiyor. Eğer böyle giderse işletmelerin camlarına ’burada oturulamamasının sebebi Aziz Kocaoğlu’dur’ yazacağız. Tüm işletmelerde bu olacak. Başkan dürüst olabilir ama adaletli değil. Kendisi çıkıp ’adalet istiyorum’ diyor. Biz de adalet istiyoruz. Ben CHP’ye değil başkanın davranışına tepki gösteriyorum" dedi. Şanlı, Kordon’da yeni projeye onay veren belediye meclis üyelerinden oluşan ihtisas komisyonlarının da fikirlerinin Kocaoğlu tarafından hiçe sayıldığını öne sürdü" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.