GENEL - 08 Ocak 2012 Pazar 16:33

VECDİ GÖNÜL`DEN BAŞBUĞ`UN TUTUKLANMASINA "NO COMMENT"

A
A
A
VECDİ GÖNÜL`DEN BAŞBUĞ`UN TUTUKLANMASINA "NO COMMENT"

Antalya’nın Alanya İlçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatının 4. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, gazetecilerin eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin sorusuna "No comment" dedi.
Antalya’nın Alanya İlçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı’nın 4’üncü Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Miletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Enç, Menderes Türel ile Sadık Badak katıldı.
Toplantıda konuşan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını şöyle değerlendirdi: "Türkiye’nin normalleşmesi bakımından önemli ama bu olay sevinilecek, göbek atılacak ve alkışlanılacak bir olay değildir. Bu olay aslında milletimizin ’peygamber ocağı’ dediği askeriyemizin maalesef kendi konularının dışına çıkmasının olumsuz bir yansıması ve sonucudur. Mahkeme kararı olmadan kimseyi suçlu ilan edemeyiz. Yargı kısa zamanda delilleriyle beraber herkesin vicdanında
yer bulacak bir şekilde bu konuyu değerlendirir ve kararını verir"
Konuşması partililerin alkışlarıyla kesilen Çavuşoğlu, BDP’ye sert eleştiriler yönelterek şöyle konuştu: "Uludere’de 35 vatandaşımız vahim bir hata sonucu hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili devletimiz her türlü araştırma ve soruşturmayı yapmaktadır. Bu olayı fırsat bilerek, terör örgütünün uzantısı olanların neler söylediğine şahit oluyoruz. Diyarbakır’da, Siirt ve Batman’da terör örgütü tarafından vatandaşlarımız katledildi. Bu vatandaşlarımız da Kürt kökenliydi. PKK’ya karşı sesleri çıkmadı ve
çıkamaz. Çünkü kökten onlara bağlılar. PKK’nın kontrolü dışında bir adım atamazlar. Sayın Başbakanımız grup toplantısında söyledi. PKK lastiğinizi gevşetmezse tuvalete bile gidemezsiniz. Böyle bir vahim olayı, devletin ve milletin aleyhinde kullanmaya çalışmak densizliktir ve bölücülüktür."
Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, gazetecilerin eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin sorusuna İngilizce yanıt verdi. Gönül, Türkçede yorumsuz anlamında kullanılan İngilizce "No comment" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir